Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Ε9 ανηλίκων από γονείς
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται από τους γονείς διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η διευκρίνιση -προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας- αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου».
Σύμφωνα με το παραπάνω, τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα με ακίνητη περιουσία θα έπρεπε να εκδώσουν κλειδάριθμο για το Taxixnet, ενώ έως τώρα η δήλωση γινόταν από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση των κωδικών του ιδίου, στο όνομα του ανηλίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν «πιο ισχυρότερες παρά ποτέ»
- Το Ιράν αποκλείει προσωρινή συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Φόβοι πως το Καρτέλ New Generation Jalisco θα είναι η Λερναία Ύδρα του Μεξικού
- Πέραμα: 26χρονος έχασε τη ζωή του και 29χρονος τραυματίστηκε σε σύγκρουση μηχανών
- Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]
- Τραμπ: 15 πολιτείες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της εμβολιαστικής πολιτικής του
