Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Ε9 ανηλίκων από γονείς
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται από τους γονείς διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η διευκρίνιση -προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας- αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου».
Σύμφωνα με το παραπάνω, τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα με ακίνητη περιουσία θα έπρεπε να εκδώσουν κλειδάριθμο για το Taxixnet, ενώ έως τώρα η δήλωση γινόταν από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση των κωδικών του ιδίου, στο όνομα του ανηλίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέσα Μάνη, μια γενετική νησίδα με ρίζες στην Εποχή του Χαλκού
- Αναβάθμιση και επανένταξη σε πολυλειτουργικό χώρο για το λουτρό Καλλονής
- Το όνειρο της Nιούελς: Μegaproject για την επιστροφή του Μέσι
- Η ΒΑΒΟΥΡΑ «ξαναχτυπά» αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραγωδία στη Χίο: Συνεχίζονται οι έρευνες – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων – Δέκα παιδιά στους τραυματίες
- Θεσσαλονίκη: Έφτασε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και ο τρίτος τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ
