Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Adam Rocks 2014: Ανοιχτό... σε νέες περιπέτειες

Opel Adam Rocks 2014: Ανοιχτό… σε νέες περιπέτειες

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για μια νέα εκδοχή του lifestyle Αdam η οποία ακολουθεί τα χνάρια του  Rocks Concept που πρoηγήθηκε, αποκτώντας οff-road χαρακτηριστικά και μια υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.


Πιστή στην υπόσχεση της, η Opel αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Adam Rocks ενός ανοιχτού «αστικού mini crossover» όπως το περιγράφει και το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή ελβετική έκθεση με την προοπτική να διατεθεί από το καλοκαίρι.

Το Opel Adam Rocks είναι ψηλότερο και φαρδύτερο από τις μέχρι στιγμής γνωστές εκδόσεις του γερμανικού αστικού μοντέλου ενώ έχει επωφεληθεί και από μια σειρά βελτιώσεων στο πλαίσιό του στις οποίες συγκαταλέγονται η διαφοροποίηση της γεωμετρίας της ανάρτησης η οποία διαθέτει αναβαθμισμένα αμορτισέρ και ελατήρια συνδυαστικά και την μεταβολή της γεωμετρίας του συστήματος διεύθυνσης.

Εκτός από το αυξημένο ύψος και πλάτος το Adam Rocks διαθέτει προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος σε ανθρακί φινίρισμα τη στιγμή που η γρίλια έχει επίσης μεταβάλλει τη σχεδίασή της προς όφελος μιας επιθετικότερης όψης και, πλέον ενσωματώνεται στον αισθητά εντονότερο προφυλακτήρα.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, οι επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες στα φώτα ομίχλης και στους δείκτες αλλαγής πορείας καθώς και μια νέα κίτρινη απόχρωση για το αμάξωμα την οποία η Opel ονομάζει Goldbusters.

To Οpel Adam Rocks εξοπλίζεται με τροχούς 17 ή, κατ’ επιλογή, 18 ιντσών με νέου σχεδιασμού ζάντες οι οποίες αναλαμβάνουν να τονίσουν την off-road αισθητική του.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής η οποία ολοκληρώνει την SUVοειδή μεταμόρφωση του Opel Adam Rocks, απαιτεί το πάτημα ενός κουμπιού και μόλις 5 δευτερόλεπτα για να αλλάξει θέση.

Παράλληλα με τα νέα του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά το Opel Adam θα είναι και το πρώτο του είδους του το οποίο θα εξοπλιστεί με το νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα ECOTEC χωρητικότητας ενός λίτρου.

Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο με άμεσο ψεκασμό το οποίο θα διατεθεί σε δύο εκδοχές ισχύος με 90 και 115 ίππους, αποδίδοντας και στις δύο περιπτώσεις 166 Nm ροπής. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται και με ένα επίσης νέο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και με συνολικό βάρος 37 κιλών.

Την γκάμα του Opel Adam Rocks θα συμπληρώσουν οι κινητήρες από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του αστικού μοντέλου συμπεριλαμβανομένων των ατμοσφαιρικών συνόλων, 1,2 λίτρων με απόδοση 70 ίππους και 1,4 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 87 και 100 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024