Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγρυπνος φύλακας, αλλά μόνο σε ώρες γραφείου, η ελβετική αεροπορία

Άγρυπνος φύλακας, αλλά μόνο σε ώρες γραφείου, η ελβετική αεροπορία

Η αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Γενεύης τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε λήξει αναίμακτα με την ευγενική συνδρομή της γαλλικής αεροπορίας που συνόδευσε το αεροσκάφος μέχρι το αεροδρόμιο. Τα ελβετικά ΜΜΕ απόρησαν με την εμπλοκή των δυνάμεων της γειτονικής χώρας και η ελβετική αεροπορία έδωσε την εξήγηση: Οι ένστολοι είναι έτοιμοι για αντιμετώπιση κρίσεων από τις οκτώ το πρωί ώς τη λήξη του ωραρίου.

Η αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Γενεύης τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε λήξει αναίμακτα με την ευγενική συνδρομή της γαλλικής αεροπορίας που συνόδευσε το αεροσκάφος μέχρι το αεροδρόμιο.

Τα ελβετικά ΜΜΕ απόρησαν με την εμπλοκή των δυνάμεων της γειτονικής χώρας και η ελβετική αεροπορία έδωσε την εξήγηση: Οι ένστολοι είναι έτοιμοι για αντιμετώπιση κρίσεων από τις οκτώ το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Η κρίση ξεκίνησε να λύνεται στο αεροδρόμιο της Γενεύης στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Οι ελβετοί αεροπόροι, έγραψε η εφημέριδα Blick, «πιθανότατα ακόμη κοιμούνταν».

Επισήμως, η αεροπορία επιβεβαίωσε την εξήγηση της εφημερίδας: Ο εκπρόσωπος Λορέν Σαβαρί ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SDA πως όντως τα ελβετικά μαχητικά είναι διαθέσιμα από τις οκτώ το πρωί και έπειτα.

Η εμπλοκή της γαλλικής αεροπορίας, η οποία συνόδευσε το αεροπλάνο που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του αεροπειρατή (συγκεκριμένα, του συγκυβερνήτη του), έγινε στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με τις γαλλικές δυνάμεις, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Σε κάθε περίπτωση, οι Γάλλοι δεν μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφος σε ελβετικό εναέριο χώρο και η συνεργασία λειτουργεί ικανοποιητικά, προσέθεσε.

Η πτήση ET702 των Αιθιοπικών Αερογραμμών είχε ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής από την Αντίς Αμπέμπα και θα έφτανε το πρωί της Δευτέρας στη Ρώμη. Ωστόσο, όταν ο κυβερνήτης πήγε κατά τη διάρκεια της πτήσης στην τουαλέτα, ο συγκυβερντήτης κλειδώθηκε στο πιλοτήριο και πιλόταρε το αεροπλάνο στη Γενεύη θέλοντας να ζητήσει άσυλο.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, υπενθυμίζεται, ο συγκυβερνήτης-αεροπειρατής κατέβηκε με σχοινί από το παράθυρο του πιλοτηρίου. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών στην Ελβετία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024