Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικό παραλήρημα κατά της οικογένειας Αντετοκούνμπο...

Ρατσιστικό παραλήρημα κατά της οικογένειας Αντετοκούνμπο…

Για μια ακόμη φορά οι... προστάτες του Έθνους ξέσπασαν σε ρατσιστικό παραλήρημα που αυτή τη φορά είχε ως θύμα την οικογένεια Αντετοκούνμπο! Συγκεκριμένα, ο «Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων», προχώρησε σε μία τουλάχιστον επικίνδυνη μετάφραση του σλόγκαν «Greek Freak Nation» που αναγραφόταν στο μπλουζάκι του Θανάση Αντετοκούνμπο, αδερφού του Γιάννη, ο οποίος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Στην πραγματικότητα, το μπλουζάκι του Έλληνα μπασκετμπολίστα δεν περιείχε κανενός είδους ρατσιστικό μήνυμα, απλά στο NBA συνηθίζεται κάθε αθλητής να έχει και ένα «παρατσούκλι». «Ειλικρινά ντροπή σε όποιον είπε ότι ο Θανάσης ήθελε να προσβάλει έστω και λίγο την Ελλάδα», το tweet του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Για μια ακόμη φορά οι… προστάτες του Έθνους ξέσπασαν σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα που αυτή τη φορά είχε ως θύμα την οικογένεια Αντετοκούνμπο! Συγκεκριμένα, ο «Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων», προχώρησε σε μία τουλάχιστον επικίνδυνη μετάφραση του σλόγκαν «Greek Freak Nation» που αναγραφόταν στο μπλουζάκι του Θανάση Αντετοκούνμπο, αδερφού του Γιάννη, ο οποίος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Στην πραγματικότητα, το μπλουζάκι του Έλληνα μπασκετμπολίστα δεν περιείχε κανενός είδους ρατσιστικό μήνυμα, απλά στο NBA συνηθίζεται κάθε αθλητής να έχει και ένα «παρατσούκλι» και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στους Μιλγουόκι Μπακς, αποκαλείται «Greek Freak», από τους Αμερικανούς, λόγω των ικανοτήτων του. Όσο, για το «nation», στην αμερικανική αργκό, δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά «μια κοινότητα ανθρώπων», δηλαδή τους θαυμαστές ή «fans» του Αντετοκούνμπο.

Ο νεαρός σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, αντέδρασε για την επίθεση κατά του αδερφού του και με ανάρτησή του στο «Twitter», τόνισε: «Το τίποτα πάντα γίνεται πρώτο θέμα, ειλικρινά ντροπή σε όποιον είπε ότι ο Θανάσης ήθελε να προσβάλει έστω και λίγο την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο ίδιος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έλαβε μέρος στο «All star Game» της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ, μίλησε στο επίσημο κανάλι της «D-League» στο Youtube για τις θετικές εντυπώσεις του και αναφέρθηκε στο επίμαχο σλόγκαν που αναγραφόταν στο μπλουζάκι του, όπου μέσες-άκρες εξήγησε τι σημαίνει, χωρίς ωστόσο να… συγκινήσει, αυτούς που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον ίδιο ως… ανθέλληνα!

«Ήταν εξαιρετική η εμπειρία μου. Δεν ξέρω εάν αυτό το χρόνο ο διαγωνισμός καρφωμάτων του ΝΒΑ θα είναι τόσο τρελός όπως στην D-League. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον αδερφό του. Ήταν εδώ και η μητέρα μου, ο πατέρας μου, τα αδέρφια μου. Όλοι φώναζαν για την Greek Frean Nation! Το κάρφωμα (σ.σ. που περνάει πάνω από τον αδερφό του, Γιάννη) το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του αδερφού μου στο διαγωνισμό δεξιοτήτων, θεωρώ θα κάνει σπουδαία πράγματα, φυσικά και θα πάω να τον δω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

(Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του αθλητή, όπου αναφέρεται και στο σλόγκαν «Greek Freak Nation»)

Η εκ των υστέρων… συγγνώμη του «Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων», που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «βλακώδες» το αρχικό δημοσίευμά του, περισσότερο έρχεται να αποδείξει το πόσο ανεύθυνα εξαπολύονται οι ρατσιστικές επιθέσεις…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024