Κατά της διαθεσιμότητας διαδήλωσαν σχολικοί φύλακες και καθηγητές
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν νωρίτερα σχολικοί φύλακες και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β.Σοφίας. Οι σχολικοί φύλακες έφτασαν στην Αθήνα με αυτοκινητοπομπή, η οποία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, διασχίζοντας πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν νωρίτερα σχολικοί φύλακες και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β.Σοφίας.
Εκεί σημειώθηκε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι σχολικοί φύλακες έφτασαν στην Αθήνα με αυτοκινητοπομπή, η οποία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, διασχίζοντας πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Σχολικοί φύλακες και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί κατάργηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, καθώς και επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία τους.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας 12 – 2 μμ και 2 – 4 μμ.
Κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ
Για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00 – 17:00).
Για τις 6 Μαρτίου υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία (13-14 Μαρτίου) και για πενθήμερη απεργία (17-21 Μαρτίου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- UEFA Champions League: Η καθηλωτική ρεβάνς Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανά στο MEGA
- Handball Premier: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη στους τελικούς
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους μύθους της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, απαντάμε με αλήθειες
- Γαστούνη: Έσπασαν και έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια
- Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
- Παναγής Παπαληγούρας: Γνώση των πραγματικών προβλημάτων
- Η ΕΕ ποντάρει δισεκατομμύρια σε γιγάντια data center για ΑΙ – Κάποιοι το θεωρούν μάταιο
- Ο Μπολτ πανηγύρισε αλά… Κούνια τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442