Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΠΥΥ: Δεν αποδέχονται τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Δεν αποδέχονται τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες οι γιατροί

Εμμένει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην απόφασή του να μην αποδέχεται το μέτρο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών και τον τρόπο επιβολής του στους παρόχους υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, αντιπροτείνοντας ο έλεγχος και οι εκκαθαρίσεις να γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οργανισμού. Μάλιστα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, συνέρχεται η Γενική  Συνέλευση του ΠΙΣ για το θέμα.

Εμμένει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην απόφασή του να μην αποδέχεται το μέτρο των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών και τον τρόπο επιβολής του στους παρόχους υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, αντιπροτείνοντας ο έλεγχος και οι εκκαθαρίσεις να γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οργανισμού. Μάλιστα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ για το θέμα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μεταξύ του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Βλασταράκου, του προέδρου και γενικού γραμματέα της ΠΟΣΙΠΥ, Θ. Χατζηπαναγιώτου και Ι. Κλεινάκη, και του προέδρου της ΠΟΣΚΕ, Φώτη Πατσουράκου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις και το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις ελεγκτικές εταιρείες και τον τρόπο επιβολής τους στους παρόχους.

Οι πάροχοι υγείας χαρακτηρίζουν το μέτρο «εκβιαστικό» και ζητούν την απόσυρσή του, ενώ αποφάσισαν τη σύσταση επιτροπή διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, με τη συμμετοχή προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων, προκειμένου να διαπραγματευθεί και να προτείνει στην Πολιτεία τους όρους και τις προϋποθέσεις ελέγχου, εξόφλησης και συμβάσεων με τους γιατρούς-παρόχους.

Εξάλλου, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και ώστε δώσει τις απαντήσεις του ιατρικού σώματος, για όλους τους τομείς της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024