Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi S1 / S1 Sportback 2014: Συμπυκνωμένη -quattro- ισχύς

Audi S1 / S1 Sportback 2014: Συμπυκνωμένη -quattro- ισχύς

Το μικρότερο Audi λαμβάνει το S χρίσμα φιλοξενώντας στα σπλάχνα του ένα υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα 231 ίππων τον οποίο συνδυάζει με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro.


Τριάντα και παραπάνω, χρόνια μετά την εμφάνιση του αγωνιστικού S1 quattro που πρωταγωνίστησε στο WRC τη δεκαετία του ‘80, τα διακριτικά S1 quattro επιστρέφουν στην γκάμα της γερμανικής φίρμας μέσα από μια πολύ διαφορετική μορφή, αυτή του γνωστού supermini της Audi στην κορυφαία έκδοσή του.

Το Audi S1 το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε τρίθυρη όσο και στην πεντάθυρη, Sportback, έκδοση θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, για να διεκδικήσει, αμέσως μετά -όχι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ αυτή τη φορά- αλλά μια θέση στην κατηγορία των “hot” supermini, όντας το μόνο του είδους του με τετρακίνηση στο βασικό του εξοπλισμό όπως τονίζουν οι Γερμανοί.

Εξωτερικά, τη διαφορετικότητα της ισχυρότερης έκδοσης του μικρού Audi υπογραμμίζει το αιχμηρότερο bodykit το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πιο έντονα σχεδιασμένους προφυλακτήρες, πιο αδρά “γραμμένα” κατώτερα πλευρικά τμήματα, και τη χαρακτηριστική αεροτομή, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Όπως ισχύει και για κάθε S έκδοση της Audi, η ενισχυμένη εμφάνιση αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο των επιδόσεων.

Αυτές στην περίπτωση των S1 και S1 Sportback εξασφαλίζει ένας τετρακύλινδρος TFSI με χωρητικότητα 2,0 λίτρων με απόδοση 231 ίππων και 370 Nm ο οποίος με τη συνδρομή του γνωστού quattro μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται στη δυνατότητα στο S1 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα –ο αντίστοιχος χρόνος είναι κατά 1/10 του δευτερολέπτου μεγαλύτερος στο S1 Sportback λόγω του επιπλέον βάρους του- τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.

Την επιπλέον ισχύ συμπληρώνουν βελτιώσεις στην ανάρτηση αλλά και στο σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού ενώ το σύνολο συμπληρώνεται από τα μεγαλύτερα δισκόφρενα διάστασης 310 mm στο μπροστινό άξονα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής για κόκκινες δαγκάνες με το λογότυπο της έκδοσης.

Στα προαιρετικά στοιχεία συμπεριλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής φώτα xenon για τα κεντρικά φωτιστικά σώματα συνδυαστικά με LED πίσω, αλλά και το εξοπλιστικό πακέτο quattro που περιλαμβάνει μια σειρά περαιτέρω αισθητικών επιλογών εντός και εκτός.

Στο θάλαμο επιβατών το στίγμα της έκδοσης δίνουν τα sport καθίσματα, τα μεταλλικά πεντάλ και οι λεπτομέρειες από ατσάλι στις επενδύσεις, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές του θα μπορούν να επιλέξουν τα S καθίσματα με που διαθέτουν ενιαία με το υπόλοιπο κάθισμα προσκέφαλα.

Το S1/S1 Sportback “φοράει” τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 215/40 R17, ωστόσο και πάλι θα υπάρχει η επιλογή μεγαλύτερων τροχών, 18 ιντσών με ελαστικά 225/35 R18.

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024