Δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα ως όφειλε στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του επεβλήθησαν ο Κώστας Σακκάς.
Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έπρεπε, στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του, να παρουσιαστεί έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 30χρονος έπρεπε να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και τη Δευτέρα ήταν η μέρα για την τήρηση του συγκεκριμένου όρου.

Ωστόσο, ο Κώστας Σακκάς, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως είχε υποχρέωση, για αυτό θεωρείται καταζητούμενος.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.
Ο Κ.Σακκάς συνελήφθη τον περασμένο μήνα μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης.

Το ένταλμα αφορούσε στοιχεία που διαβίβασε στην ανάκριση η Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου σε κατασχεθέντα αντικείμενα από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης.

Αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουλίου πέρυσι, έπειτα από 38 ημέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκισή του 31 μήνες, διάστημα που ξεπέρασε κατά πολύ το όριο που προβλέπει ο νόμος. Το γεγονός είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις και απλούς πολίτες.
Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ