Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλλων σε... τροχιά ανόδου με νίκη επί της Ξάνθης

Απόλλων σε… τροχιά ανόδου με νίκη επί της Ξάνθης

Με γκολ του Μίνγκα στο 8' και του Πετρόπουλου στο 68' ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε δίκαια 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, λόγω αποβολής του Φλίσκα με 2η κίτρινη κάρτα.

Με γκολ του Μίνγκα στο 8′ και του Πετρόπουλου στο 68′ ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε δίκαια 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, λόγω αποβολής του Φλίσκα με 2η κίτρινη κάρτα.

Με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο αντί του Ράινερ Μάουερ, η Ξάνθη βρέθηκε να χάνει από το 8ο λεπτό, όταν η άμυνά της αδράνησε και ο Μίνγκας το εκμεταλλεύτηκε. Και δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά το σουτ του Λουσέρο πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια η κεφαλιά του Πετρόπουλου εξουδετερώθηκε από τον Τσέμα, ο οποίος στο 41′ πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Παντελιάδη.

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου και το ίδιο συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο. Μπορεί να μην δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχε την υπεροχή και στο 68′ έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Πετρόπουλου, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι με νέα κεφαλιά στο 75′.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη, ο Φλίσκας δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε επτά λεπτά και στο 72′ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Μοιραία το ματς έγειρε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων, που έφτασαν σε μία δίκαιη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθήνας)


ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
72′ Φλίσκας (2η κίτρινη)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Μίνγκας, Αμπροουζ – Βάλλας, Σολτάνι


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ):
Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46′ Σόντερμπεργκ), Αλβαρες, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Άμπροουζ (86′ Γκουέλα), Μίνγκας, Λουσέρο, Πετρόπουλος (83′ Κόρμπος), Ντάλμπεργκ.


ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς):
Τσέμα, Φλίσκας, Ντε Γκουζμάν (57′ Σουάρες), Γούτας, Κομεσίδης (57′ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (67′ Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024