Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση πατέρα να δει στιγμές της ζωής του νεκρού γιου του στο Facebook

Έκκληση πατέρα να δει στιγμές της ζωής του νεκρού γιου του στο Facebook

Τον τρόπο διαχείρισης της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου θα επανεξετάσει το Facebook, ορμώμενο από την έκκληση ενός πατέρα να μπορέσει να δει το βίντεο - αναδρομή της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης στις δημοφιλείς στιγμές του προφίλ ενός προσώπου.

Τον τρόπο διαχείρισης της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου θα επανεξετάσει το Facebook, ορμώμενο από την έκκληση ενός πατέρα να μπορέσει να δει το βίντεο – αναδρομή της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης στις δημοφιλείς στιγμές του προφίλ ενός προσώπου.

Ο Τζον Μπέρλιν ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο, με το οποίο ζητούσε να δει το φιλμ του Facebook Look Back του γιου του Τζέσε που πέθανε σε ηλικία 22 ετών το 2012, από φυσικά αίτια, όπως αναφέρει ο πατέρας του.

«Ανεβάζετε αυτά τα ταινιάκια ενός λεπτού που όλοι μοιράζονται μεταξύ τους» είπε ο Τζον Μπέρλιν. «Πιστεύω ότι είναι φανταστικά» πρόσθεσε.

«Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να δούμε αυτή την ταινία. Ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά δεν με ενδιαφέρει» είπε ο άνδρας.

Η έκκλησή του προκάλεσε συγκίνηση και οδήγησε ραδιοφωνικό σταθμό να έρθει σε επαφή με το Facebook για να προωθήσει το αίτημα του Τζ.Μπέρλιν.

Τα φιλμ αυτά τα δημιουργεί η ιστοσελίδα μετά από συμφωνία του χρήστη. Καθώς ο Τζ.Μπέρλιν δεν είχε πρόσβαση στο προφίλ του γιου του, δεν μπορούσε να το δημιουργήσει.

Τελικά, η εταιρεία απάντησε θετικά στο αίτημά του, το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο, για να μπορέσει ο Τζ.Μπέρλιν να «ξαναδεί» τον γιο του.

«Είπαν (από το Facebook) ότι θα κοιτάξουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους» δήλωσε.

«Αυτή η εμπειρία μας απέδειξε ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορεί να κάνει το Facebook για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τιμήσουν και να θυμηθούν τις ζωές των ανθρώπων που έχασαν» δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας στο BBC, αναφέροντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, το Facebook θα προχωρήσει ξανά σε ανακοινώσεις για αυτό το θέμα.

Ήδη, η ιστοσελίδα εφαρμόζει μία διαδικασία «μνήμης» για ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορίες για τον θάνατο ενός ανθρώπου (όπως τη νεκρολογία του από την εφημερίδα) και το Facebook σταματά να εμφανίζει τον χρήστη δίπλα σε διαφημίσεις ή να υπενθυμίζει τα γενέθλια ενός ατόμου που έχει πεθάνει.

Κατά το παρελθόν η ιστοσελίδα είχε δεχθεί επικρίσεις, επειδή καλούσε τους χρήστες του Facebook να συνομιλήσουν με άτομα που δεν ήταν εν ζωή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024