Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τιτάν: Πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» για 10.000 μαθητές

Τιτάν: Πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» για 10.000 μαθητές

Δέκα χιλιάδες μαθητές παρακολούθησαν το 2013 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» που υλοποιούν οι εργαζόμενοι-εθελοντές της εταιρίας Τιτάν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τη συμβολή στην πρόληψη του παιδικού ατυχήματος. Αναγνωρίζοντας ότι μέρος της τεχνογνωσίας που […]

Δέκα χιλιάδες μαθητές παρακολούθησαν το 2013 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» που υλοποιούν οι εργαζόμενοι-εθελοντές της εταιρίας Τιτάν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τη συμβολή στην πρόληψη του παιδικού ατυχήματος.

Αναγνωρίζοντας ότι μέρος της τεχνογνωσίας που διαθέτει η βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσης και βοήθημα για την κοινωνία, οι εργαζόμενοι του Τιτάνα δημιούργησαν, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφάλεια στο σπίτι» για μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τη συμβολή στην πρόληψη του παιδικού ατυχήματος, μέσω της παρουσίασης ασφαλών πρακτικών και κανόνων για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατύχημα στο παιχνίδι, στο σπίτι ή στο σχολείο.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του προγράμματος οργανώνονται και υλοποιούνται από εθελοντές εργαζόμενους της Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας του Τομέα Ελλάδος Τιτάν, της Ιντερμπετόν, των εργοστασίων και των Κεντρικών Γραφείων του Τιτάνα, όπως και στελεχών της εκπαίδευσης.

Η υλοποίηση των εκδηλώσεων ακολουθεί τα πρότυπα της αρχαίας Ελληνικής Αγοράς. Ύστερα από μια σειρά παρουσιάσεων, ερωτήσεων και διευκρινήσεων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα αίτια που προκαλούν τα ατυχήματα, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής τους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, στο τέλος κάθε εκδήλωσης, διανέμεται το έντυπο «Ασφάλεια στο Σπίτι», το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Τιτάνα.

Το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Σπίτι» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012. Το 2012 τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν 3.500 μαθητές σε 33 σχολεία, ενώ το 2013 τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν 10.000 μαθητές σε 64 σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024