Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι!

Το παρασκήνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι!

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το travelplan.gr σάς «ταξιδεύει» στο παρασκήνιο των πιο δαπανηρών Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού μέσα από ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τα χειμερινά σπορ θέλουν στυλ, κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά η Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, καθώς οι φόρμες που θα φορούν […]

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το travelplan.gr σάς «ταξιδεύει» στο παρασκήνιο των πιο δαπανηρών Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού μέσα από ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

  • Τα χειμερινά σπορ θέλουν στυλ, κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά η Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, καθώς οι φόρμες που θα φορούν τα μέλη της στο Σότσι είναι σχεδιασμένες από τον Ralph Lauren.
  • Όλοι γνωρίζουμε πως τα μετάλλια πάνε στους τρεις πρώτους. Ωστόσο, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως οι πρώτοι οκτώ σε κάθε άθλημα παίρνουν ένα αναμνηστικό δίπλωμα από την IOC (International Olympics Committee).
  • Οι αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι φαίνεται πως είναι πολυτάλαντοι. Για παράδειγμα, στο αγώνισμα του γιγαντιαίου σλάλομ θα λάβει μέρος με τα χρώματα της Ταϋλάνδης η παγκοσμίου φήμης βιολίστρια Vanessa Mae (Vanessa Vanakorn). Επίσης, η αθλήτρια της Σλοβενίας Tina Maze είναι αστέρι της ποπ στη χώρα της.
  • Οι Τζαμαϊκανοί φαίνεται πως είναι αρκετά γρήγοροι είτε στη ζέστη είτε στο κρύο, καθώς η ομάδα της Τζαμάικα προκρίθηκε για το διθέσιο bobsled.
  • Η αθλήτρια Loris «Lolo» Jones συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων, ωστόσο έχασε το χρυσό μετάλλιο πέφτοντας στο προτελευταίο εμπόδιο και καταλήγοντας στην 7η θέση. Εντούτοις, δεν το έβαλε κάτω και επανέρχεται στο «στίβο» των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτήν τη φορά στη χειμερινή εκδοχή τους, ως μέλος της αμερικανικής ομάδας των ΗΠΑ στο bobsled.
  • Η αμερικανίδα αθλήτρια Tracy Barnes παραιτήθηκε από την ομάδα του διάθλου, για να δώσει τη θέση της στη δίδυμη αδερφή της Lanny Barnes. Η Lanny ήταν άρρωστη στους 3 από τους 4 προκριματικούς αγώνες, και για το λόγο αυτόν δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Η Tracy, πιστεύοντας στο ταλέντο της αδερφής της, της παραχώρησε τη θέση της.
  • Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι επιστράτευσαν διάφορους πρωτότυπους τρόπους για να μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα, όπως ποδήλατα BMX και παραδοσιακά έλκηθρα.
  • Το επίσημο tagline των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι είναι «Hot. Cool. Yours».
  • Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι θα κοστίσουν στους Ρώσους συνολικά 51 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός αυτό καθιστά την εν λόγω διοργάνωση την πιο δαπανηρή εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων (θερινών και χειμερινών) στην ιστορία του θεσμού. Ενδεικτικά, το ποσό αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο που δαπανήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
  • Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 7 χρόνια πριν. Το Σότσι εκλέχτηκε, λοιπόν, το 2007, υπερισχύοντας του Salzburg και της Pyeongchang.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024