Εξηγήσεις στους Ελβετούς για τις μίζες δίνει ο Α.Τσοχατζόπουλος
Στους εκπροσώπους της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας καταθέτει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι ελβετοί δικαστικοί λειτουργοί για «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων». Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε καταθέσει ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.
Τον Ακη Τσοχατζόπουλο θα εξετάσουν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».
Κλιμάκιο της ελβετικής εισαγγελίας υπό τον Ουρς Κοέλι εξέτασε τη Δευτέρα επί πολλές ώρες τον ξάδελφο και επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα, καθώς αυτός εμφανίζεται δικαιούχος σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες μέσω των οποίων, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, διακινήθηκαν παράνομα ποσά σχετιζόμενα με εξοπλιστικά προγράμματα.
Η έρευνα των Ελβετών επικεντρώνεται στην εμπλοκή συγκεκριμένου Έλληνα υπαλλήλου της Morgan Stanley Ελβετίας, καθώς και στη διακίνηση μέσω δύο λογαριασμών με εμφανιζόμενο δικαιούχο τον Νίκο Ζήγρα συνολικού ποσού περίπου 30 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
Ερευνάται ωστόσο γενικότερα και το ενδεχόμενο να συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πληρωμές που έγιναν μέσω ελβετικών τραπεζών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442