Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαγή αμάχων από βαρέλια-βόμβες του καθεστώτος στο Χαλέπι

Σφαγή αμάχων από βαρέλια-βόμβες του καθεστώτος στο Χαλέπι

Την πλέον αιματηρή επιδρομή εναντίον συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι εξαπέλυσε η συριακή πολεμική αεροπορία, ρίχνοντας από ελικόπτερα βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που χτυπούν τυφλά σκοτώνοντας αδιακρίτως. Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί της επιδρομής, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Δεκατρία παιδιά νεκρά στα συντρίμμια.

Την πλέον αιματηρή επιδρομή εναντίον συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία, ρίχνοντας από ελικόπτερα βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που χτυπούν τυφλά σκοτώνοντας αδιακρίτως. Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί της επιδρομής, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε ότι 65 πολίτες, εκ των οποίων 13 παιδιά, σκοτώθηκαν στην επίθεση του Σαββάτου στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που έχει βρεθεί στην «καρδιά» της σύγκρουσης μεταξύ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των αντικυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση για να διεισδύσει στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ οι επιδρομές συνεχίστηκαν κατά πληροφορίες και την Κυριακή χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των απωλειών.

Μαχητές που συνδέονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα φέρεται να σκότωσαν, εν τω μεταξύ, τον ηγέτη αντίπαλης ισλαμιστικής πολιτοφυλακής στην περιοχή. Νεκρός έπεσε ο Αντνάν Μπακούρ σε έφοδο του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) στη βάση της αντίπαλης Ταξιαρχίας Ταουίντ.

Επιθέσεις με πυραύλους Scud και βαρέλια-βόμβες έχουν κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων στο Χαλέπι από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης σχεδόν τρία χρόνια πριν.

Στην επίθεση του Σαββάτου έχασαν τη ζωή τους 34 άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στη συνοικία Τάρικ αλ-Μπαμπ. Είκοσι δύο είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών πέντε γυναίκες και έξι παιδιά, στις Σάλχινε, Ανσάρι και Μαρζέ, ενώ εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες συνοικίες.

Νεκροί έπεσαν επίσης δέκα μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα, επίσημης φράξιας της Αλ Κάιντα στη Συρία, στο προπύργιό τους Σάαρ, ενώ δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν οι σοροί δέκα ατόμων.

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την έκδοση ανακοινώσεων καταδίκης των αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος κατά αμάχων στο Χαλέπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024