Την πλέον αιματηρή επιδρομή εναντίον συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία, ρίχνοντας από ελικόπτερα βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά που χτυπούν τυφλά σκοτώνοντας αδιακρίτως. Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί της επιδρομής, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε ότι 65 πολίτες, εκ των οποίων 13 παιδιά, σκοτώθηκαν στην επίθεση του Σαββάτου στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που έχει βρεθεί στην «καρδιά» της σύγκρουσης μεταξύ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των αντικυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση για να διεισδύσει στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ οι επιδρομές συνεχίστηκαν κατά πληροφορίες και την Κυριακή χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των απωλειών.

Μαχητές που συνδέονται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα φέρεται να σκότωσαν, εν τω μεταξύ, τον ηγέτη αντίπαλης ισλαμιστικής πολιτοφυλακής στην περιοχή. Νεκρός έπεσε ο Αντνάν Μπακούρ σε έφοδο του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) στη βάση της αντίπαλης Ταξιαρχίας Ταουίντ.

Επιθέσεις με πυραύλους Scud και βαρέλια-βόμβες έχουν κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων στο Χαλέπι από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης σχεδόν τρία χρόνια πριν.

Στην επίθεση του Σαββάτου έχασαν τη ζωή τους 34 άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στη συνοικία Τάρικ αλ-Μπαμπ. Είκοσι δύο είναι οι νεκροί, μεταξύ αυτών πέντε γυναίκες και έξι παιδιά, στις Σάλχινε, Ανσάρι και Μαρζέ, ενώ εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες συνοικίες.

Νεκροί έπεσαν επίσης δέκα μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα, επίσημης φράξιας της Αλ Κάιντα στη Συρία, στο προπύργιό τους Σάαρ, ενώ δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν οι σοροί δέκα ατόμων.

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την έκδοση ανακοινώσεων καταδίκης των αεροπορικών επιδρομών του συριακού καθεστώτος κατά αμάχων στο Χαλέπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας