Επίτιμος Διδάκτορας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων αναγορεύτηκε ο Βαρθολομαίος
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη. Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών».
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη.
Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών», ενώ μίλησε και για την έλλειψη «πνευματικότητας» στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι πνευματικές προκλήσεις τις οποίες μας υποβάλλει η περιβαλλοντική κρίση, αφορούν σε τέσσερα βασικά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών: την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τον υπερκαταναλωτισμό, τη σπατάλη και τη ρύπανση.
«Δυστυχώς έχουμε παγιδευτεί σε τυραννικούς κύκλους που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή στην πολιτική και την οικονομία. Μια αλλαγή που να τονίζει τη μοναδική και θεμελιώδη αξία του ατόμου, βάζοντας ένα ανθρώπινο πρόσωπο στις έννοιες της απασχόλησης και παραγωγικότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και είναι και καθήκον μας, να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442