
Διήμερος μαραθώνιος για πέντε φόρους με φόντο «ήπια» πρόστιμα
Δύο μέρες έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, τελών κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ. Πάντως, η ΓΓΠΣ, διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από 1ης Φεβρουαρίου θα είναι τα «παλαιά» και «ήπια».
Δύο μέρες έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, τελών κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
Αναλυτικά, στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για το χαράτσι του 2012 (ΕΕΤΗΔΕ) που αφορά 1,6 εκατομμύρια ακίνητα. Επίσης υπολογίζεται ότι έχουν μείνει απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 95.000 οχήματα.
Λήγει επίσης η έκτη δόση για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 λήγει η τέταρτη δόση.
Για πληρωμή φόρου εισοδήματος 2013 καλούνται μέχρι την Παρασκευή περίπου 26.000 υπόχρεοι.
Τέλος, ήρθε η ώρα για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος αφορά περίπου 7.000 φορολογούμενους με Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες.
Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από 1ης Φεβρουαρίου θα είναι τα «παλιά» και «ήπια».
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χ.Θεοχάρης, οι φόροι αυτοί βεβαιώθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν οι νέες αυστηρές κυρώσεις που αφορούν την επιβολή τόκου 0,7% για κάθε μήνα καθυστέρησης, 10% πρόστιμο για καθυστέρηση δύο μηνών, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για καθυστέρηση τριών ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442