Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα καθημερινού στυλ

Μαθήματα καθημερινού στυλ

Από τα sneakers του Lagerfeld μέχρι τον αισθησιασμό της Grace Jones, αυτά είναι τα μαθήματα που πήραμε από τα show υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου / imaxtree.com/abacapress.com

Από τα sneakers του Lagerfeld μέχρι τον αισθησιασμό της Grace Jones, αυτά είναι τα μαθήματα που πήραμε από τα show υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.

1. Tα sneakers σου μπορούν να είναι Chanel
…με, 3000 ευρώ. Αυτό μας έμαθε ο Karl Lagerfeld στο show υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, ο οποίος ΝΑΙ, έκανε τη διαφορά και συνδύασε σικάτα φορέματα με αθλητικά, ΝΑΙ έβαλε στα μοντέλα επιγονατίδες, ΝΑΙ τίμησε το σώμα κλεψύδρα και ΝΑΙ μας έδειξε πως μόδα σημαίνει διασκέδαση με τα χαριτωμένα μοντέλα του να περπατάνε χαρωπά-χαρωπά με ένα -δίχως προηγούμενο- joie de vivre που μόνο φορώντας Chanel μπορείς να έχεις. Το sporty look εξυμνήθηκε απρόσμενα από τον Karl, ο οποίος όμως μας βάζει μία βασική προϋπόθεση για να αποκτήσουμε τα πολυπόθητα sneakers του: να αγοράσουμε και όλο το υπόλοιπο haute-couture σύνολο. Challenge accepted.
σ.σ H Carine Roitfeld και η Anna Dello Russo παίρνουν μάθημα από τον Karl και εμφανίζονται με flats. Σοβαρά.

2. Zuhair Murad η αλλιώς Elie Saab
Είναι Λιβανέζος και σχεδιάζει στο Παρίσι. Τα show του μοιάζουν να ξετρύπωσαν από έναν σύγχρονο «Κήπο της Εδέμ», εξαίρουν τον αισθησιασμό και τη θηλυκότητα. Ο λόγος για τον Ζuhair Murad –και όχι για τον Elie Saab, όπως κάποιος πολύ εύλογα θα σκεφτόταν – το ανερχόμενο ταλέντο από τη Βηρυτό, ο οποίος εκτός από τις πιστές πλέον δημοφιλείς πελάτισσές του (βλέπε Jennifer Lopez, Taylor Swift, Kristen Stewart), έχει καθηλώσει και τον άκρως απαιτητικό κόσμο της υψηλής ραπτικής, με όλους τους μόδιστρους ανά τον κόσμο να ορκίζονται πλέον στο όνομά του.
Καμέλιες, τριαντάφυλλα, δάφνες και πολύχρωμα φτερά συνέθεσαν τις ανοιξιάτικες δημιουργίες του Murad, οι οποίες «αγκάλιασαν» τη γυναικεία μέση, την έσφιξαν με χρυσά φύλλα, την ανέδειξαν με μεταξένια πέπλα και την εξύμνησαν με φαντασμαγορικά κεντήματα. Μάρτυρες του επίγειου παραδείσου ήταν οι καλεσμένοι του show υψηλής ραπτικής του Zuhair στο Παρίσι, ο οποίος φαίνεται να μην τον ενοχλεί η ταύτισή του με τον εικονικό πλέον Elie Saab. «Γιατί όχι; Λατρεύω τη δουλειά του. Είναι ένας πολύ καλός μόδιστρος».
3. To 3D στη μόδα

Η trompe l’oeil παίζει με τα ρούχα και δημιουργεί φαντασμαγορικές οφθαλμαπάτες. Μοντέλα ανεβαίνουν σε πουέντ και αναδεικνύουν τα μικροσκοπικά τους φορέματα με τις τρεις διαστάσεις, τις εκκεντρικές ραφές και τις γεωμετρικές πτυχές. Το σχεδιαστικό δίδυμο Viktor&Rolf εμπνέεται από το νέο του άρωμα Bonbon και οραματίζεται να αναδείξει τη μόδα ως μία σύγχρονη μορφή τέχνης. Thank you for that.
4. Η Elsa Schiaparelli επέστρεψε

Επρόκειτο για την ισχυρότερη ανταγωνίστρια της Coco Chanel. To τελευταίο της show; Το 1954. Σήμερα, 60 χρόνια μετά ο Ιταλο-Σουηδός Marco Zannini αποκτά τα ηνία του θρυλικού οίκου Schiaparelli, εκείνου που ενέπνευσε την Miuccia Prada και τον Marc Jacobs. Ο Zanini αρνήθηκε να υποκύψει στην ανακύκλωση όλων όσων η ταλαντούχα Elsa είχε ήδη σκεφτεί και δημιουργήσει, διαμορφώνοντας ένα show τόσο διασκεδαστικό, εκκεντρικό και ανορθόδοξο όσο θα άρμοζε σε ένα θρύλο σαν αυτό της Schiaparelli.
5. Lady Gaga: Η χαμένη αδερφή της Donatella
Με την πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς πως το show υψηλής ραπτικής του Versace ήταν μία ωδή στην Lady Gaga, η οποία βρισκόταν εκεί, καθισμένη βασιλικά στην πρώτη σειρά του catwalk με το μαύρο της Versace φόρεμα και τα πλατινέ της μαλλιά να ξεπροβάλλουν από την κουκούλα της και να μας θυμίζουν μία νεότερη εκδοχή της Donatella.
Καθώς όμως ξεπροβάλλουν όλο και περισσότερες κουκούλες, όλο και περισσότερα σατέν υφάσματα και ηλεκτρίκ αποχρώσεις το τοπίο ξεκαθαρίζει. Η θρυλική τραγουδίστρια Grace Jones που αγαπούσε τις κουκούλες είναι εκεί, με τα μοντέλα να προσπαθούν να εκπέμψουν την ίδια σεξουαλικότητα που χαρακτήριζε τη φλογερή Tζαμαϊκανή. Τελικά, το όραμα της Donatella είναι ένα: να δημιουργήσει μία σύγχρονη θεά.
6. Ο Raf Simons «ζωντανεύει» τον Dior
H υψηλή ραπτική όπως θα έπρεπε να είναι. Καθαρές και αυστηρές γραμμές που παίζουν με τον όγκο και τη γεωμετρία, τρισδιάστατα, εκλεπτυσμένα κεντήματα και περίτεχνα υφάσματα αποδεικνύουν πως θηλυκότητα δεν σημαίνει υπερβολή. Ο Raf Simons πραγματοποιεί το όραμα του να εξηγήσει τον «προσωπικό, σχεδόν απαραβίαστο και αόρατο κόσμο των γυναικών». Το ανδρόγυνο jumpsuit δεν έλειψε από τη συλλογή και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε: Θα το φορέσει άραγε η Jennifer Lawrence στη βραδιά των Όσκαρ; Ας προσευχηθούμε.

woman.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024