Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η κόντρα φαρμακοποιών - Χατζηδάκη για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Συνεχίζεται η κόντρα φαρμακοποιών – Χατζηδάκη για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

«Ψευδή και ανυπόστατα» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, για τα ΜΥΣΥΦΑ μιλώντας την Δευτέρα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ότι στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω την τιμή τους.

«Ψευδή και ανυπόστατα» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) μιλώντας την Δευτέρα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ότι στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω την τιμή τους.

«Ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει να ψεύδεται παραθέτοντας αναληθή στοιχεία και αν μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης είχε το ελαφρυντικό της άγνοιας -που ούτε και αυτή δικαιολογείται- από τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΦΣ το βράδυ της Πέμπτης, όπου εξηγήθηκαν και απαντήθηκαν όλες οι αιτιάσεις του, δεν δικαιούται πλέον να αναπαράγει ψευδή στοιχεία» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ο κ.Θεοδοσιάδης κατηγορεί τον υπουργό Ανάπτυξης ότι επικαλείται στοιχεία τα οποία διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα χωρίς να κάνει αναφορά στην έκθεση του ΟΟΣΑ, από την οποία προκύπτει ότι, σε χώρες όπου οι τιμές των φαρμάκων ρυθμίζονται κεντρικά από την κυβέρνηση, οι τιμές λιανικής είναι χαμηλότερες σε σχέση με χώρες όπου οι τιμές ειναι απελευθερωμένες.

«Ο κ. Χατζηδάκης ας αφήσει τις φιλότιμες προσπάθειες του να φανεί αρεστός σε αυτούς που καλοβλέπουν να αρπάξουν τα φάρμακα στις επιχειρήσεις τους και ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος απεφάσισαν ότι τα φάρμακα δεν πρόκειται να πωλούνται ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε στα …παιχνιδάδικα», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024