Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για τερματισμό της βίας στην Ουκρανία
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον τριών διαδηλωτών στη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων με την αστυνομία. «Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία» πρόσθεσε.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Ουκρανία, μετά τον θάνατο τουλάχιστον τριών διαδηλωτών στη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων με την αστυνομία.
Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν και την Κυριακή στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, καθώς κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Προσεύχομαι για την Ουκρανία, ιδιαίτερα για εκείνους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους και για τις οικογένειές τους» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία, ότι θα αποφευχθεί η προσφυγή στη βία και ότι στις καρδιές όλων υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και η αναζήτηση του κοινού καλού» είπε ο Πάπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τσαγκαράκης: «Εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία» – Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ζημιά στην οικονομία μεγαλώνει και η κυβέρνηση απουσιάζει
- Απίθανο συμβάν με πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ: «Κλειδώθηκαν σε γραφείο και τον απέλυσε»
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ