Για τον κοινοτικό προύπολογισμό συζήτησε ο Χρ.Σταικούρας στις Βρυξέλλες
Συναντήσεις με αξιωματούχους των οργάνων της ΕΕ που σχετίζονται με θέματα Προϋπολογισμού της είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2014, οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού του 2015 και η μεταρρύθμιση του συστήματος Ιδίων Πόρων.
Συναντήσεις με αξιωματούχους των οργάνων της ΕΕ που σχετίζονται με θέματα Προϋπολογισμού της είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2014, οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού του 2015 και η μεταρρύθμιση του συστήματος Ιδίων Πόρων.
Ειδικότερα, συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου, αρμόδιο για θέματα Οικονομικών Σχέσεων και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κάρστεν Πίλαθ, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, επί της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2014, των κατευθυντήριων γραμμών του Προϋπολογισμού του 2015 και της μεταρρύθμισης του συστήματος Ιδίων Πόρων.
Επίσης, συναντήθηκε και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «Ελέγχου του Προϋπολογισμού» κ. Μισέλ Θερέρ, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση του οικονομικού έτους 2012, αλλά και με τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της απάτης στο πλαίσιο της υλοποίησης των κοινοτικών προγραμμάτων.
Παράλληλα, σε αμφότερες τις συναντήσεις, ο κ. Σταϊκούρας ανέπτυξε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, υπογραμμίζοντας ότι βασική στόχευση, στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, είναι η επίτευξη και διασφάλιση μιας «ισορροπίας» μεταξύ των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας και των αναπτυξιακών πολιτικών ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά η απασχόληση και να τονωθεί η συνοχή, σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, ο οποίος θα επιδιωχθεί να δομηθεί σε ρεαλιστικές παραδοχές και εκτιμήσεις, ώστε η κατανομή των κοινοτικών πόρων να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και να αποτραπεί το φαινόμενο των πολλών διορθωτικών τροποποιήσεων του παρελθόντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442