Προφυλακιστέος ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που τού αποδίδονται και υποστηρίζει ότι το πόσο, για το οποίο κατηγορείται αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW για το μάνατζμεντ επί τέσσερα χρονια.
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ.
Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις που τού αποδίδονται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο πόσο αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μάνατζμεντ επί τέσσερα χρονια.
Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25% επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων.
Υποστηρίζει, επίσης, ότι τα χρήματα τα έφερε στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ότι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και ότι φορολογήθηκε γι’ αυτά.
Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι κατ’απαίτηση της εργοδότριάς του γερμανικής εταιρείας, συστήθηκε από αυτόν εταιρεία για την καταβολή των πληρωμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442