Παράταση μέχρι 20/2 στους αγρότες για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων
Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου οι αγρότες να ανοίξουν βιβλία εσόδων-εξόδων δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως δήλωσε η σχετική εγκύκλιος αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει σχόλια και προτάσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου οι αγρότες να ανοίξουν βιβλία εσόδων-εξόδων δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως δήλωσε η σχετική εγκύκλιος αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει σχόλια και προτάσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Για όσους περιμένουν την εγκύκλιο των αγροτών, μάς ζητήθηκε να περιμένουμε μέχρι Παρασκευή για σχόλια μετά από συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ» έγραψε σχετικά ο Χ.Θεοχάρης στο λογαριασμό του στο twitter.
Ωστόσο η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου που θα προβλέπει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014, έχει ήδη προαναγγελθεί στις ΔΟΥ μέσω άλλης εγκυκλίου.
Η τελευταία αναφέρει, ότι «σχετικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΚΦΑΣ και ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών που υπερβαίνουν τα κριτήρια που ορίζονται στην Απόφαση ΠΟΛ.1281/2013, λόγω του μεγάλου πλήθους αγροτών που πρέπει να ανταποκριθούν στην ανωτέρω υποχρέωση και με σκοπό την εξυπηρέτηση των εν λόγω φορολογουμένων, σας γνωρίζουμε τα εξής:
» Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.
» Οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες.
» Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442