Άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) ζητεί με δήλωσή της η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή δεν έχει τηρήσει σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι απαντήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και του ΠΑΣΟΚ.
Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) ζητεί με δήλωσή της η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή δεν έχει τηρήσει σχετική δέσμευσή του από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σήμερα, δύο μήνες μετά, επισημαίνει η κ. Δούρου, ο κ. Βενιζέλος, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ.
Την ίδια στιγμή, προσθέτει, οι εξελίξεις σε σοβαρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και του ευρύτερου περίγυρού της, πυκνώνουν και επιτείνονται, και λόγω της άσκησης της Προεδρίας της ΕΕ.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις» και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της πολιτικής, αυτών των επιλογών και των συνεπειών τους.
Η απάντηση του ΥΠΕΞ
«Αν η κα Δούρου, πριν εκδώσει την ανακοίνωσή της, ρωτούσε πότε προγραμματίζεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, θα ήξερε ότι η συνεδρίαση είχε σχεδιαστεί για την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για μία εβδομάδα λόγω της μετάβασης του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον» απαντά σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Εξωτερικών.
Απάντηση του ΠΑΣΟΚ
Απαντώντας στην κ. Δούρου, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:
«Η κα Δούρου αντί να εκφράζει τεχνητή ανησυχία για την εξωτερική πολιτική μπορεί να πει στον κ. Τσίπρα ότι εξωτερική πολιτική σημαίνει συναίνεση και σοβαρότητα. Όταν ο κ. Τσίπρας αποφασίζει να απουσιάζει από την τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας κι να υπονομεύσει έτσι την εθνική πολιτική, για ποια σοβαρότητα και ποια υπευθυνότητα μπορούμε να μιλάμε;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442