Για τα μέσα του 2015 μετατίθεται η σύνδεση των ταμειακών με το ΥΠΟΙΚ
Στα μέσα του 2015 αναμένεται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Το σύστημα θα υποδέχεται μεταξύ άλλων δεδομένα είτε απευθείας από τα συστήματα εκδόσεως αποδείξεων λιανικής (ταμειακές μηχανές, ERP συστήματα, κ.α.) των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, είτε απ' ευθείας από τους πολίτες, είτε μέσω του μηχανισμού που έχει αναπτυχθεί για την λειτουργία της Κάρτας Αποδείξεων.
Στα μέσα του 2015 αναμένεται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συνομολόγησε σύμβαση με κοινοπραξία εταιρειών για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη μηχανισμού για να λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όλα τα στοιχεία αποδείξεων λιανικής πωλήσεως που εκδίδονται στην Ελλάδα.
Το σύστημα θα υποδέχεται μεταξύ άλλων δεδομένα είτε απευθείας από τα συστήματα εκδόσεως αποδείξεων λιανικής (ταμειακές μηχανές, ERP συστήματα, κ.α.) των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, είτε απ’ ευθείας από τους πολίτες, είτε μέσω του μηχανισμού που έχει αναπτυχθεί για την λειτουργία της Κάρτας Αποδείξεων.
Το πληροφοριακό σύστημα θα ενημερώνει αφενός μερίδα αποδείξεων για κάθε πολίτη και αφετέρου αντίστοιχη μερίδα επιχειρήσεως ή επιτηδευματία.
Έτσι, ο φορολογούμενος, αλλά και οι εκδότες των αποδείξεων λιανικής θα μπορούν να παρακολουθούν τις καταγεγραμμένες αποδείξεις στις μερίδες τους.
Τα στοιχεία που θα τηρεί το πληροφοριακό σύστημα θα αξιοποιούνται από άλλα συστήματα της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως π.χ. κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης της δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων του οικείου οικονομικού έτους.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σήμερα καταθέτει η ΝΔ την πρότασή της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ο Μητσοτάκης της συγκάλυψης μιλάει για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
- ΗELLO!: Το νέο τεύχος έρχεται στα περίπτερα αυτή την Τετάρτη
- Πέθανε η αγωνίστρια της Αριστεράς, Ελένη Πορτάλιου
- Μπαρτζώκας: «Δεν αποφασίσαμε ακόμα για αλλαγή στη λίστα των ξένων – Απόλυτος επαγγελματίας ο Πίτερς»
- MEGA: Σαρωτική πρωτιά στην τηλεθέαση με τον τελικό του UEFA Champions League
- Από τις περιφέρειες της Ευρώπης στο κέντρο των αποφάσεων: Διεκδικήσεις για γεωργία, βιοοικονομία και υγεία
- Bring Me the Beauties: Πώς μια αίρεση στρατολογούσε μοντέλα τη δεκαετία του ’80;
- Πυρ ομαδόν για την άρνηση των ΗΠΑ να επαναπατρίσουν Αμερικανούς με Έμπολα – Διαδηλώσεις με νεκρούς στην Κένυα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442