Αμετάβλητη διατήρησε η Standard & Poor's την αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γερμανίας με σταθερές τις προοπτικές, υπογραμμίζοντας ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας θα συνεχίσουν να είναι ανθεκτικά έναντι πιθανών οικονομικών αναταράξεων.

Αμετάβλητη διατήρησε η Standard & Poor’s την αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γερμανίας με σταθερές τις προοπτικές, υπογραμμίζοντας ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας θα συνεχίσουν να είναι ανθεκτικά έναντι πιθανών οικονομικών αναταράξεων.
 

Η S&P προβλέπει πως μεσοπρόθεσμα η γερμανική οικονομία θα αναπτύσσεται σταθερά και υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει ισχυρά δημόσια οικονομικά και πλεονασματικό ισοζύγιο.

Στη βάση αυτή προβλέπει πως το πλεόνασμα στο γερμανικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα συρρικνωθεί στο 4,4% του ΑΕΠ έως το 2016.

Η Standard & Poor’s επισημαίνει πως οι εμπορικοί εταίροι της Γερμανίας συνεχίζουν να συρρικνώνουν τα χρέη τους, ενώ δικαιολογώντας τις σταθερές προοπτικές αναφέρει πως αυτές εξαρτώνται από την πορεία επίλυσης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr