Ο ΟΗΕ σταματά την καταμέτρηση των νεκρών στον πόλεμο της Συρίας
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέστειλε την καταμέτρηση των θυμάτων του πολέμου στη Συρία, καθώς οι αξιωματούχοι του Οργανισμού δεν έχει επαρκή πρόσβαση στις ζώνες της σύγκρουσης προς επαλήθευση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους. Η τελευταία σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ είχε εκδοθεί τον Ιούλιο κάνοντας λόγο για 100.000 νεκρούς. Για περισσότερα από 130.000 θύμα μιλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέστειλε την καταμέτρηση των θυμάτων του πολέμου στη Συρία, καθώς οι αξιωματούχοι του Οργανισμού δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στις ζώνες της σύγκρουσης για να μπορούν να επαληθεύουν τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.
Το γραφείο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι οι απώλειες στη Συρία ανέρχονταν σε περισσότερες από 100.000.
Ο αριθμός αυτός αφορούσε μόνον τα θύματα των οποίων ο διεθνής οργανισμός είχε μπορέσει να επαληθεύσει το όνομα, τον τόπο και την ημερομηνία θανάτου.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την μη κυβερνητική οργάνωση που τάσσεται υπέρ της αντιπολίτευσης και η οποία εδρεύει στη Βρετανία, οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 130.000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
