Η κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε στην απελευθέρωση 26 παλαιστίνιων από φυλακές της χώρας, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας των δύο πλευρών που φέρει τη σφραγίδα της αμερικανικής διπλωματίας.

Η κίνηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στα παλαιστινιακά εδάφη με τον πρόεδρο Αμπάς να αναμένει ομάδα από τους κρατούμενους για να τους υποδεχθεί. Εκατοντάδες ήταν επίσης και οι συγγενείς των κρατουμένων που τους ανέμεναν στη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Δυτική Όχθη.

«Δεν θα υπογράψουμε ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ μέχρι την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων» δήλωσε.

Τελείως διαφορετικό ήταν το κλίμα στην άλλη πλευρά, όπου συγγενείς θυμάτων παλαιστινιακών επιθέσεων πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι στην απελευθέρωση των δολοφόνων» και «Θάνατος στους τρομοκράτες». Στα χέρια τους κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπεραμύνθηκε της απόφασής του, λέγοντας ότι ο ηγέτης κρίνεται από την ικανότητά του να πάρει δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις.

Η συγκεκριμένη ομάδα κρατουμένων είχε καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για τις δολοφονίες ισραηλινών πριν τη Συμφωνία του Όσλο, το 1993. Οι περισσότεροι είχαν ήδη μείνει στη φυλακή σχεδόν 20 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο