Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ και ο ...πρόεδρος της Κίνας

Στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ και ο …πρόεδρος της Κίνας

Ξαφνική επίσκεψη σε κατάστημα δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων στο Πεκίνο πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι περίμενε υπομονετικά στην ουρά, πλήρωσε για το φαγητό του, αξίας μόλις 2,5 ευρώ, και κουβέντιασε εύθυμα με τους έκπληκτους πελάτες.

Ξαφνική επίσκεψη σε κατάστημα δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων στο Πεκίνο πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι περίμενε υπομονετικά στην ουρά, πλήρωσε για το φαγητό του και κουβέντιασε εύθυμα με τους έκπληκτους πελάτες.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Sina Weibo, το κινεζικό Twitter, και επιβεβαιώθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι εικονίζεται να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, χωρίς να περιβάλλεται από σωματοφύλακες και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που συνοδεύουν συνήθως τις επισκέψεις των κορυφαίων ηγετών.

Τέτοιες κινήσεις, αν και θεωρούνται πολύ συνηθισμένες σε δυτικές χώρες, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες για τους κορυφαίους κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι είναι περισσότερο συνηθισμένοι σε σενάρια τα οποία έχουν επιμελώς σκηνοθετηθεί από το σκέλος προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αφότου ανήλθε στην εξουσία ως επικεφαλής του κόμματος, τον Νοέμβριο, και ως πρόεδρος της χώρας, τον Μάρτιο, ο Σι έχει ζητήσει από τους αξιωματούχους να περιορίσουν τις σπατάλες και την πολυτέλεια και να έρθουν κοντά στο λαό, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως το γεύμα του Σι, το οποίο αποτελούνταν από ψωμάκια ατμού, τηγανητό συκώτι και λαχανικά «στιρ-φράι», κόστισε 21 γουάν (2,5 ευρώ). Το Reuters επισημαίνει πως απείχε πολύ από τα ακριβά συμπόσια για τα οποία είναι γνωστοί οι κινέζοι αξιωματούχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024