Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατική οργάνωση κηρύσσει η Αίγυπτος τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Τρομοκρατική οργάνωση κηρύσσει η Αίγυπτος τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Στην επίσημη ανακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός την είχε χαρακτηρίσει έτσι στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στη Μανσούρα. Η ομάδα είχε καταδικάσει την επίθεση, την ευθύνη για την οποία διεκδίκησε ένοπλη ομάδα ισλαμιστών από το Σινά.

Στην επίσημη ανακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός την είχε χαρακτηρίσει έτσι στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στη Μανσούρα.

Η ομάδα είχε καταδικάσει την επίθεση, την ευθύνη για την οποία διεκδίκησε το Σάββατο ένοπλη ομάδα ισλαμιστών από το Σινά.

Η πολύνεκρη έκρηξη χτύπησε την ούτως ή άλλως ασταθή Αίγυπτο στην κρίσιμη περίοδο «επανόδου» σε δημοκρατική οδό μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό τον Ιούλιο. Τον Ιανουάριο προγραμματίζεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, εν όψει της διενέργειας βουλευτικών και προεδρικών εκλογών τους επόμενους μήνες.

Στην επίθεση της Τρίτης είχαν σκοτωθεί 16 άτομα και τραυματίστηκαν περίπου 140 και λίγες ώρες αργότερα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι την καταδίκασαν ως «επίθεση στην ενότητα του αιγυπτιακού λαού». Την Τετάρτη, την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς», ισλαμιστές ένοπλοι από τη χερσόνησο του Σινά.

Με την κήρυξη ων Αδελφών Μουσουλμάνων τρομοκρατική ομάδα, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να απαγγείλει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση οποιουδήποτε είναι μέλος της ή την στηρίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024