Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι καλύτερες στιγμές στην πασαρέλα για το 2013

Oι καλύτερες στιγμές στην πασαρέλα για το 2013

Από τον Louis Vuitton μέχρι τον Elie Saab, αυτές είναι οι 13 catwalk moments που έκλεψαν την παράσταση όλη την χρονιά.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου / imaxtree

1. Chanel Autumn/Winter 2013

Η αίθουσα εκδηλώσεων του μεγαλειώδους Grand Palais του Παρισιού φιλοξένησε ένα γαλαξιακό σκηνικό με πυρήνα μία τεράστια υδρόγειο σφαίρα η οποία ανέδειξε τα κατά τ’ άλλα λιτά, total black σύνολα, πλήρως αντιπροσωπευτικά της αισθητικής της θρυλικής Coco Chanel. Ο Karl Lagerfeld απέδειξε για ακόμη μία φορά το μεγαλείο της μαεστρίας του η οποία αγαπάει την ποιότητα, την πολυτέλεια και την άνεση.

2. Saint Laurent Autumn/Winter 2013

Ένα από τα πιο επαναστατικά show στην ιστορία της μόδας, με τον Hedi Slimane να αψηφά την κληρονομιά και το ιστορικό υπόβαθρο του αείμνηστου Yves Saint Laurent, προτείνοντας μία εμφανώς ανανεωμένη rock-chic συλλογή, με έντονες επιρροές από το Καλιφορνέζικο grunge. Kάποιοι τον κατέκριναν, κάποιοι άλλοι ζήλεψαν την ιδιοφυή δημιουργικότητά του.

3. Givenchy Autumn/Winter 2013

Στο catwalk του Ιταλού σχεδιαστή Riccardo Tisci για το χειμώνα του 2013 ξεχώρισαν οι φλοράλ λεπτομέρειες, τα δερμάτινα biker jackets και.. ο Bambi το ελαφάκι, εκείνο το πριντ το οποίο έχει αναπαραχθεί στην haute couture και mainstream σκηνή περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Tη μουσική κάλυψη του show ανέλαβε ο Άγγλος τραγουδιστής Antony Hegarty με τη συνοδεία μίας πλήρως οργανωμένης ορχήστρας.

4. Alexander Mcqueen Autumn/Winter 2013

Η Εκκλησία συναντά τα Ρωσικά μπαλέτα. Η Sarah Burton, σε μία προσπάθεια αναβίωσης της Ελισαβετιανής περιόδου εμπλουτίζει τα πάντα φαντασμαγορικά show του εναλλακτικού οίκου με πέρλες, δαντελένια – που καλύπτουν μόνο τα δάχτυλα – γάντια, χειροποίητα κολάρα με πιέτες και στολίδια που μετατρέπονται σε κρινολίνα για το πρόσωπο και αριστοκρατικές τουαλέτες οι οποίες οξύνουν τη φαντασία και δίνουν ζωή στο παρελθόν. Μία μαγική ρετροσπεκτίβα που αποτίει φόρο τιμής στον περίφημο Alexander Mcqueen με τον ιδανικότερο τρόπο.

5. Louis Vuitton Autumn/Winter 2013

Η ολοκληρωτική αναβίωση των ’50s. Ξεχασμένες ανοιχτές πόρτες αποκαλύπτουν την ιδιωτική ζωή αιθέριων υπάρξεων ντυμένων με δαντελωτές τουαλέτες και κομπινεζόν. Εσώρουχα συνδυασμένα με καρό παλτό, πούπουλα, διάφανα μακριά φορέματα με γούνινες λεπτομέρειες ξετρυπώνουν από τα δωμάτια του ξενοδοχείου Louis Vuitton με την Kate Moss να κάνει βόλτες στους μυστήριους διαδρόμους σαν μία σύγχρονη Liz Taylor στο Butterfield 8. Έλειπε το κλασσικό μονόγραμμα Louis Vuitton, όχι όμως το απόσταγμα της ιδιοφυΐας του θρυλικού πλέον Marc Jacobs.

6. Valentino Autumn/Winter 2013

Γιακάδες κεντημένοι με δαντέλα, φλαμανδικά πριντ, σουέτ υφάσματα και κόκκινες κάπες απέδειξαν πως η ρομαντική αισθητική του Valentino συνάδει απόλυτα με το μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, η Κοκκινοσκουφίτσα και η Χιονάτη ήταν όλες εκεί. Μακριά αλλά και πιο αποκαλυπτικά αριστοκρατικά φορέματα, μοντέρνα σχέδια και ανάγλυφα πατρόν, αποχρώσεις του μπλε, του άσπρου, του μαύρου και του κόκκινου επαληθεύουν την αγνότητα, τη θηλυκότητα, και το ρομαντισμό των κομψών δημιουργιών του οίκου. Η ζωντανή απόδειξη πως τα παραμύθια είναι για όλους.

7. Balenciaga Spring/Summer 2014

«Η προηγούμενη σεζόν αποτέλεσε φόρο τιμής στην ιδιοφυία του Nicolas Ghesquiere.Ήταν χρέος μου να ξεκινήσω τιμώντας τον. Αυτή τη φορά όμως αποκάλυψα πραγματικά αυτό που είμαι». Αυτά ήταν τα λόγια του Alexander Wang ύστερα από το – κάτι περισσότερο από επιτυχημένο – show του για την ανοιξιάτικη σεζόν. Θεωρητικά η δεύτερη συνεχόμενη φορά που διεύθυνε καλλιτεχνικά τον οίκο – πρακτικά η πρώτη. Ο Αlexander Wang πρόσδωσε τη δική του urban αισθητική στον οίκο, χωρίς όμως να αψηφά την ιδεολογία και τις αρχές του Γάλλου σχεδιαστή. Oγκώδη φούτερ, παστέλ χρώματα και ροκ λεπτομέρειες αποδεικνύουν πως ο Balenciaga έγινε λίγο περισσότερο Alexander Wang και λίγο λίγοτερο Balenciaga. Και οι ειδικοί της μόδας δεν φάνηκαν καθόλου ενοχλημένοι.

8. Jean Paul Gaultier Spring/Summer 2014

Ο Jean Paul Gaultier, εκείνος που ποτέ δεν θα συμβιβαστεί με ένα λιτό και αδιάφορο show, μεταμόρφωσε το catwalk του για την άνοιξη του 2014 σε έναν αληθινό διαγωνισμό χορού με κριτές να αποδοκιμάζουν και να επιδοκιμάζουν τις χορευτικές ικανότητες των διαγωνιζόμενων . Εκείνες που έκλεψαν την παράσταση; Η Coco Rocha υποδυόμενη έναν σύγχρονο Danny Zuko, η Karlie Kloss με τις φαντασμαγορικές χορευτικές της φιγούρες, η λατίνα Joan Smalls και το μηχανόβιο κορίτσι Lindsey Wixson, όλες ντυμένες με Jean Paul Gaultier ασύμμετρες, ροκ δημιουργίες. Η επιβεβαίωση πως μόδα και διασκέδαση είναι το ίδιο πράγμα.

9. Isabel Marant Spring/Summer 2014

Η Isabel Marant δημιούργησε για ακόμη μία σεζόν όλα εκείνα τα ρούχα που φανταζόμαστε να φορούν οι αληθινές Παριζιάνες. Denim jackets με δαντελωτά μανίκια και παγιέτες, κοντά σορτς στις αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου, ασύμμετρα boho φορέματα και δερμάτινα παντελόνια, μαύρα σακάκια, όλα με μία αγορίστικη διάθεση η όποια όμως δεν ξεχνάει τη θηλυκή της πλευρά. Περιμένουμε με ανυπομονησία να τα δούμε παντού από την επόμενη άνοιξη.

10. Louis Vuitton Spring/Summer 2014

Όλοι το ένιωσαν. Εκείνο το αίσθημα πως κάτι μαγικό έρχεται στο τέλος του. Το μαύρο σκηνικό δεν ήταν το μόνο στοιχείο που αντιπροσώπευε τη λήξη μίας εξαίσιας συνεργασίας. Ήταν το σιντριβάνι, οι κυλιόμενες σκάλες, τα ασανσέρ, οι πόρτες του ξενοδοχείου, το καρουσέλ με τα supermodel Natasha Poly, Eva Herzigova και Kate Upton, το γιγαντιαίο ρολόι Louis Vuitton. Μία μαγευτική ρετροσπεκτίβα όλων των σκηνικών που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα προηγούμενα show του οίκου. Σε ποιόν ήταν αφιερωμένο το όλο show; « Στο showgirl που κρύβουμε όλες μέσα μας.».

11. Elie Saab Spring/Summer 2014

Για ακόμη μία σεζόν, ένα μαγικό show με υφάσματα, σχέδια και υφές που μοιάζουν να ξετρύπωσαν κατευθείαν από τα όνειρά μας. Σμαραγδένια χρώματα, μεταξένιες λεπτομέρειες, μαύρες, πράσινες και ροζ πιέτες, girly διάφανα φορέματα, όλα με ένα έξτρα twist νεότητας και φρεσκάδας οι οποίες, για πρώτη φορά, δεν προορίζονται μόνο για το κόκκινο χαλί, αλλά και για τις πιο ξεχωριστές ανοιξιάτικες βραδιές. Ο Λιβανέζος σχεδιαστής μας δείχνει πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να κάνει μία γυναίκα να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό.

12. Christian Dior Autumn/Winter 2014

Ο Σουρεαλισμός και η Ποπ Αρτ «εγκλωβίζονται» στο ξενοδοχείο Les Invalides του Παρισιού. Οι εκλεκτικοί καλεσμένοι του Γαλλικού οίκου έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός φαντασμαγορικού show, με πρωταγωνιστές τρεις γιγαντιαίες σφαίρες να κρέμονται από το ταβάνι και να καθρεφτίζουν την πασαρέλα. Ο Raf Simons ενέδωσε στην αγάπη του για την τέχνη: ασύμμετρα νεραϊδένια φορέματα με πολύχρωμα prints, σουρεαλιστικά κεντήματα και μοτίβα, φούστες με γεωμετρικά σχήματα αλλά και το διαχρονικό must-have του οίκου Dior –το μακρύ παλτό – συνέθεσαν όλα το «προσωπικό σημειωματάριο του Simons». Kαι εμείς δεν το χορταίνουμε.

13. Dolce & Gabbana Spring/Summer 2014

Ένα φανταστικό ταξίδι εξερεύνησης της αρχαίας Σικελίας: Απαρχαιωμένα χρυσά νομίσματα κολλημένα σε αστραφτερά σκουλαρίκια και στενούς κορσέδες, κεντημένα σε φορέματα, φούστες και πανωφόρια, ελληνικοί ναοί, θέατρα και λιθογραφίες αποτυπωμένα σε μεταξένια υφάσματα, αυστηρές γραμμές, mini σιλουέτες με φαρδιά μανίκια επιστρωμένα με πολύτιμους κρυστάλλους –όλα με χρυσές λεπτομέρειες. Το ανοιξιάτικο show των Domenico Dolce και Stefano Gabbana ήταν αφιερωμένο στην ακρίβεια και την πολυτέλεια.

woman.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024