«Πάνω απ’ όλα η οικογένεια» λέει ο Άσμουσεν για την αποχώρηση από την ΕΚΤ
Απάντηση στις εικασίες για την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλησε να δώσει, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γεργκ Άσμουσεν. «Γνωρίζω ότι θεωρείται ακόμη ασυνήθιστο ένας άνδρας να αποφασίζει με γνώμονα την οικογένειά του» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι λόγοι αποχώρησής του είναι αποκλειστικά οικογενειακοί.
Απάντηση στις εικασίες για την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλησε να δώσει, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γεργκ Άσμουσεν. «Γνωρίζω ότι θεωρείται ακόμη ασυνήθιστο ένας άνδρας να αποφασίζει με γνώμονα την οικογένειά του» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι λόγοι αποχώρησής του είναι αποκλειστικά οικογενειακοί.
«Άλλοι λόγοι εκτός από αυτούς τους οικογενειακούς δεν υπάρχουν» τόνισε, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι παραιτήθηκε επειδή δεν κατάφερε να επιβάλει στην ΕΚΤ πολλές από τις θέσεις του.
Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει εικασίες σχετικώς με το τι σημαίνει για την πολιτική του καριέρα η αποχώρησή του και η συμμετοχή του στην γερμανική κυβέρνηση.
«Δεν ήμουν ποτέ και δεν είμαι και τώρα υπεύθυνος για τα σενάρια των ΜΜΕ» είπε.
Ο Γεργκ Άσμουσεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ΕΚΤ στις 15 Δεκεμβρίου, καθώς ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Εργασίας στη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442