Συνάντηση Μιχελάκη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κινητικότητα στους Δήμους
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη έχει το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα της διαδημοτικής κινητικότητας, αλλά και το θέμα των σχολικών φυλάκων.
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη έχει το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα της διαδημοτικής κινητικότητας, αλλά και το θέμα των σχολικών φυλάκων.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την κατάθεση προσφυγής από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και επτά τέως δημοτικών αστυνομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητείται η αναστολή και ακύρωση των αποφάσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των τέως δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, τους εξωτερικούς φρουρούς και τις υπηρεσίες φύλαξης των φυλακών.
Το σχέδιο που προωθείται
Η νομοθετική ρύθμιση για την εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το φόρο ακινήτων.
Μέσω της διαδικασίας, εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν 4.000-5.000 υπάλληλοι που εργάζονται στους δήμους.
Όπως ορίζεται στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, οι υπάλληλοι θα μείνουν σε διαθεσιμότητα έναν μήνα και, στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας χωρίς αίτησή τους, διότι δεν θα αποτελούν πλέον πλεονάζον προσωπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442