Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Η κριτική στον καπιταλισμό δεν με κάνει μαρξιστή, απαντά ο πάπας Φραγκίσκος
Απάντηση στους υπερσυντηρητικούς αμερικάνους έδωσε μέσω της La Stampa o αργεντινός πάπας, λέγοντας ότι δεν είναι μαρξιστής, όπως τον κατηγορούν. «Η μαρξιστική ιδεολογία είναι λάθος, αλλά έχω γνωρίσει πολλούς μαρξιστές στη ζωή μου. Καλούς ανθρώπους, οπότε δεν νιώθω καμία προσβολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απάντηση στους υπερσυντηρητικούς αμερικάνους έδωσε μέσω της La Stampa o αργεντινός πάπας, λέγοντας ότι δεν είναι μαρξιστής, όπως τον κατηγορούν.
«Η μαρξιστική ιδεολογία είναι λάθος, αλλά έχω γνωρίσει πολλούς μαρξιστές στη ζωή μου. Καλούς ανθρώπους, οπότε δεν νιώθω καμία προσβολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο ποντίφικας -πρόσωπο της χρονιάς κατά το Time- επανήλθε, πάντως, στην κριτική που έχει ασκήσει την παγκοσμιοποίηση και στον τρόπο που λειτουργούν οι αγορές.
«Κάποτε υπήρξε η υπόσχεση ότι το ποτήρι θα γεμίσει και οι φτωχοί θα ωφεληθούν. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι μόλις το ποτήρι πάει να ξεχειλίσει, με έναν μαγικό τρόπο μεγαλώνει σε μέγεθος, οπότε δεν περισσεύει τίποτα για τους φτωχούς. Επαναλαμβάνω: δεν μιλώ ως ειδικός, αλλά βάσει των κοινωνικών δογμάτων της Εκκλησίας. Και αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι μαρξιστής.»
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε σε πολλά από τα ζητήματα που έχουν απασχολήσει το Βατικανό το τελευταίο διάστημα, όπως για παράδειγμα τα περί χειροτόνησης γυναίκας καρδιναλίου.
«Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η συζήτηση. Οι γυναίκες έχουν αξία στην Εκκλησία, πρέπει να εκτιμηθεί η θέση τους. Αυτοί που τα λένε αυτά μάλλον πάσχουν από ‘κληρικαλισμό’.»
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!