Επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στην Τουρκία μεταβαίνει ο Ολάντ
Στις Βρυξέλλες, για συνομιλίες με τους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς, θα βρίσκεται στις 21 Ιανουαρίου ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα (27-28 Ιανουαρίου) θα υποδεχθεί στην Τουρκία τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Οι επισκέψεις αυτές θα αποτελέσουν ευκαιρία για να δοθεί μια νέα ώθηση, ένας νέος ενθουσιασμός, στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται στις 21 Ιανουαρίου ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα (27-28 Ιανουαρίου) θα υποδεχθεί στην Τουρκία τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
«Ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 και 28 Ιανουαρίου» δήλωσε ο Τ.Ερντογάν στην ομιλία που εκφώνησε τη Δευτέρα, στην Άγκυρα, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.
«Ο ίδιος θα πραγματοποιήσω μια επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Οι επισκέψεις αυτές θα αποτελέσουν ευκαιρία για να δοθεί μια νέα ώθηση, ένας νέος ενθουσιασμός, στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ο Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε πως στις 21 Ιανουαρίου θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Η ΕΕ αποφάσισε τον Οκτώβριο να επαναλάβει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία, οι οποίες είχαν παραλύσει εδώ και τρία χρόνια, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων αυτών με την Άγκυρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442