Προσέγγιση κυβέρνησης – τρόικας για τους πλειστηριασμούς
Σημαντική προσέγγιση φαίνεται ότι έχει υπάρξει μεταξύ ελληνικής πλευράς και επικεφαλής της τρόικας σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών της α' κατοικίας και από την κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία πριν από την αναχώρηση της τρόικας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο το απόγευμα του Σαββάτου (5 μ.μ.) για το θέμα των ΕΑΣ.
Σημαντική προσέγγιση φαίνεται ότι έχει υπάρξει μεταξύ ελληνικής πλευράς και επικεφαλής της τρόικας σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας και από την κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία πριν από την αναχώρηση της τρόικας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ήδη έχει υπάρξει συμφωνία σε τρία από τα τέσσερα σημεία των διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, η τρόικα δέχεται να παραμείνει εν ισχύ ο «νόμος Κατσέλη», να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος ενός έτους για την προστασία της α’ κατοικίας (και όχι για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας) και να ισχύσει από την 1/1/2015 ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κατά το «ιρλανδικό μοντέλο».
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για το 4ο σημείο, το οποίο, πάντως, είναι και το δυσκολότερο.
Συγκεκριμένα, πρέπει να καθοριστούν τα κριτήρια (περιουσιακά, εισοδηματικά, κλπ), βάσει των οποίων θα προστατεύεται η α’ κατοικία. Με την τρόικα να ζητεί πολύ αυστηρά κριτήρια και την κυβέρνηση να εμμένει ότι στο καθεστώς προστασίας πρέπει να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός δανειοληπτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 4 «γαλάζιοι» κατηγορούμενοι και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης
- Ακραία καιρικά φαινόμενα, συγκρούσεις και βιώσιμος τουρισμός: Πώς αλλάζουν τα ταξίδια το 2026;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442