Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Passat 2016: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

VW Passat 2016: Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Αξιοποιώντας την ευελιξία που εξασφαλίζει η MQB πλατφόρμα της VW, το νέο Passat πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε ακόμη περισσότερες υποκατηγορίες αυτοκινήτων


Ένα νέο ξεκίνημα θα αποτελέσει για το αειθάλες VW Passat η όγδοη κατά σειρά γενιά του. Το δημοφιλές VW πρόκειται να βασιστεί στην πολυφορεμένη, πλέον, πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου MQB, γεγονός που θα του προσδώσει την ευελιξία που απαιτείται για την εξέλιξη διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων.

Έτσι, πέρα από τις sedan και station wagon εκδόσεις που θα αποκαλυφθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015, το νέο Passat θα διαθέτει στην γκάμα του δύο ακόμη εκδόσεις.

Ο λόγος για το τετράθυρο-coupe VW CC αλλά και για το CC Shooting Brake, την πρακτικότερη εκδοχή της εν λόγω έκδοσης. Πέρα από την υιοθέτηση πιο εξεζητημένων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, τα VW CC και CC Shooting Brake θα διαφέρουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Passat και ως προς την ποιότητα των υλικών, με την VW να επιχειρεί να δώσει ένα πολυτελέστερο τόνο στο εσωτερικό τους.

Παρά τη διατήρηση του συνολικού μήκους στα σημερινά επίπεδα, ο περιορισμός των προβόλων και η αύξηση του μεταξονίου υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη άνεση στον πενταθέσιο θάλαμο επιβατών του νέο Passat.

Αντιστοίχως, το Passat Estate θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις μεταφορικές του δυνατότητες, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βάση για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά τετρακίνητου crossover (έκδοση Alltrack).

Περνώντας στα μηχανικά μέρη του νέου Passat, οι κινητήρες βενζίνης θα ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα, με το συγκεκριμένο σύνολο να συνδυάζεται στην plug-in υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

Ψηλότερα, σε επίπεδο ισχύος τουλάχιστον, αναμένεται να τεθεί ο πήχης για τα Passat CC και CC Shooting Brake, όπως άλλωστε και για τις εκδόσεις που θα συνδυάζονται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Auto Express

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024