Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το μεγάλο αντίο στον Νέλσον Μαντέλα σε στιγμιότυπα και βίντεο

«Δυνατοί και αδύναμοι, πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί και απλός κόσμος. Με ένα κοινό σκοπό. Να τιμήσουν τον ήρωα του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ. Ο Νέλσον Μαντέλα θα χαμογελά από τον ουρανό... Αυτή η εκδήλωση παγκόσμιας ενότητας αντανακλά ακριβώς αυτό για το οποίο πολέμησε». Ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της οικογένειας του Μαντίμπα στην επιμνημόσυνη τελετή στο στάδιο του Σοβέτο, όπου δεκάδες χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί ενώθηκαν με εκατό πρώην και νυν αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για το αντίο στον «γίγαντα της Ιστορίας».

«Δυνατοί και αδύναμοι, πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί και απλός κόσμος… Με ένα κοινό σκοπό. Να τιμήσουν τον ήρωα του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ. Ο Νέλσον Μαντέλα θα χαμογελά από τον ουρανό. Αυτή η εκδήλωση παγκόσμιας ενότητας αντανακλά ακριβώς αυτό για το οποίο πολέμησε ο Μαντίμπα. Πάντα γνωρίζαμε ότι τον μοιραζόμαστε με τη Νότιο Αφρική, την Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο»…

Ήτα τα λόγια του εκπροσώπου της οικογένειας του Νέλσον Μαντέλα στην επιμνημόσυνη τελετή στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο, όπου δεκάδες χιλιάδες Νοτιοαφρικανοί ενώθηκαν με περισσότερους από εκατό νυν και πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για να αποτίσουν υπό βροχή φόρο τιμής στον κρατούμενο «46664» που ποτέ δεν φυλακίστηκε στην ψυχή.

«Στην αφρικανική μας παράδοση, όταν βρέχει την ώρα της ταφής σημαίνει ότι οι θεοί καλωσορίζουν τον θανόντα και ότι οι πόρτες του παραδείσου είναι ανοικτές» δήλωσε ο Σίριλ Ραμαφόσα, στενός φίλος του Μαντέλα, επικεφαλής των τελετών και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να τιμήσω μια ζωή όπως καμία άλλη» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετώντας τον «γίγαντα της Ιστορίας», σαν τον Γκάντι και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

«Η Νότιος Αφρική έχασε έναν ήρωα, έχασαν έναν πατέρα… Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους μας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν από το κατάμεστο στάδιο του Σοβέτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024