Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, συνεχίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για από κοινού 24ωρη απεργία. Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για από κοινού 24ωρη απεργία. Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».
Παράταση της απεργίας τους μέχρι και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».
Ο κ. Βλασταράκος κάλεσε τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει να προσβάλει τους γιατρούς και να ξεκινήσει άμεσα δημόσιο διάλογο από μηδενική βάση, με τα θεσμικά όργανα των γιατρών».
«Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.
«Ως υπουργείο Υγείας, εμείς, από την αρχή επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τον διάλογο. Ο διάλογος εξ’ ορισμού δεν μπορεί να γίνει όταν τίθενται προϋποθέσεις. Ειδικά όταν αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ως στόχο να ακυρώσουν τη μεταρρύθμιση» πρόσθεσε.
«Αύριο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα παρουσιάσουμε την πρόταση αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ. Περιμένουμε και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να αποδείξουν τη δική τους ευθύνη» κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)


















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442