«Αγαπώ την Αλ Κάιντα» λέει ένας από τους δολοφόνους του στρατιώτη Ρίγκμπι
Ένας από τους δράστες της δολοφονίας του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο δήλωσε ότι «αγαπάει την Αλ Κάιντα» Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο αρνήθηκε τον όρο δολοφονία, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι «στρατιώτης του Αλλάχ» και τονίζοντας: «Έχουμε πόλεμο».
Ένας από τους δράστες της δολοφονίας του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο δήλωσε ότι «αγαπάει την Αλ Κάιντα» Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο αρνήθηκε τον όρο δολοφονία, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι «στρατιώτης του Αλλάχ» και τονίζοντας: «Έχουμε πόλεμο».
Περιέγραψε τη δολοφονία ως «στρατιωτική επιχείρηση» και παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Λι Ρίγκμπι.
Ο 28χρονος Αντεμπολάτζο, καταθέτοντας στο κακουργιοδικείο, εξέφρασε το θαυμασμό του για την Αλ Κάιντα, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του και παρουσία της οικογένειας Ρίγκμπι.
«Τους θεωρώ μια ομάδα μουτζαχεντίν (μαχητών του ιερού πολέμου)» είπε ο Αντεμπολάτζο, λέγοντας πως ονομάζεται Μουτζάχιντ Αμπού Χάμζα και επιβεβαιώνοντας στο δικαστήριο πως είναι παντρεμένος και έχει έξι παιδιά.
«Τους αγαπώ. Είναι αδέλφια μου. Δεν τους έχω συναντήσει ποτέ, αλλά τους αγαπώ» είπε.
Το δικαστήριο άκουσε, επίσης, ότι ο Αντεμπολάτζο προσευχήθηκε στον Αλλάχ τη νύχτα πριν από την επίθεση στον Ρίγκμπι, βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν, και του ζήτησε να τον βοηθήσει να σκοτωθεί μόνον ένας στρατιώτης.
«Έμεινα ξάγρυπνος λατρεύοντας τον Αλλάχ και ικετεύοντάς τον να κάνει να πετύχει η αποστολή και να χτυπήσουμε ένα στρατιώτη και μόνον ένα στρατιώτη» δήλωσε.
Τόσο ο Αντεμπολάτζο όσο και ο Αντεμποουάλε παραδέχονται ότι σκότωσαν τον στρατιώτη, αρνούνται, ωστόσο, την κατηγορία του φόνου.
Ο φόνος του Ρίγκμπι είχε προκαλέσει φρίκη και αντιμουσουλμανικές εκδηλώσεις στη Βρετανία. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442