Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το όριο για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το όριο για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Αύξηση από τα 5.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ του ποσοτικού ορίου για την υπαγωγή των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών στην πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη ρύθμιση «νέας αρχής», προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας. Επίσης, καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης της φορολογικής ενημερότητας ή της βεβαίωσης οφειλής ανάλογα με την περίπτωση για την υπαγωγή στη ρύθμιση και ορίζεται ότι μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, δεν θα έχουν το δικαίωμα της ένταξης στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Αυξάνεται από τα 5.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ το ποσοτικό όριο για την υπαγωγή των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών στην πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη ρύθμιση «νέας αρχής».

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται η υποχρέωση προσκόμισης της φορολογικής ενημερότητας ή της βεβαίωσης οφειλής ανάλογα με την περίπτωση ως δικαιολογητικού για την υπαγωγή στη ρύθμιση της «νέας αρχής».

Ορίζεται επίσης ότι μόνον όσοι έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, δεν θα έχουν το δικαίωμα της ένταξης στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και όχι όλοι εκείνοι εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή, όπως προέβλεπε έως τώρα η νομοθεσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024