Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτροπή κατά της κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς συστήνει ο Πάπας

Επιτροπή κατά της κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς συστήνει ο Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα. Η επιτροπή θα ορίσει κανόνες συμπεριφοράς για τους ιερείς, κατευθυντήριες γραμμές για αξιωματούχους της Εκκλησίας, ενώ θα πραγματοποιεί καλύτερο έλεγχο σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν ιερείς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο της Βοστώνης και ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο Πάπας με τους οκτώ καρδιναλίους συμβούλους του.

Έρχεται μερικές ημέρες μετά την άρνηση του Βατικανού να δώσει στον ΟΗΕ πληροφορίες για κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, μοναχές ή μοναχούς.

Μία από τις ενώσεις θυμάτων κακοποίησης από κληρικούς στην Ιταλία υποδέχθηκε με δυσπιστία την ανακοίνωση, λέγοντας ότι έχει «ελάχιστη εμπιστοσύνη» στο Βατικανό.

Η επιτροπή, δήλωσε ο καρδινάλιος Σον Ο’ Μάλεϊ, αρχιεπίσκοπος της Βοστώνης, θα ορίσει κανόνες συμπεριφοράς για τους ιερείς, κατευθυντήριες γραμμές για αξιωματούχους της Εκκλησίας, ενώ θα πραγματοποιεί καλύτερο έλεγχο σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν ιερείς.

«Μέχρι σήμερα η προσοχή είχε στραφεί στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, αλλά το ποιμενικό μέρος της υπόθεσης είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Ο Ιερός Πατέρας ανησυχεί πολύ γι’ αυτό» είπε ο καρδινάλιος.

Η αρχιεπισκοπή της Βοστώνης είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς το 2002, αναγκάζοντας τον τότε αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί.

Τον Ιούλιο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μετατρέψει σε κακούργημα την κακοποίηση ανηλίκων, αλλάζοντας την νομοθεσία του Βατικανού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024