Επιτροπή κατά της κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς συστήνει ο Πάπας
Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα. Η επιτροπή θα ορίσει κανόνες συμπεριφοράς για τους ιερείς, κατευθυντήριες γραμμές για αξιωματούχους της Εκκλησίας, ενώ θα πραγματοποιεί καλύτερο έλεγχο σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν ιερείς.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα.
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο της Βοστώνης και ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο Πάπας με τους οκτώ καρδιναλίους συμβούλους του.
Έρχεται μερικές ημέρες μετά την άρνηση του Βατικανού να δώσει στον ΟΗΕ πληροφορίες για κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, μοναχές ή μοναχούς.
Μία από τις ενώσεις θυμάτων κακοποίησης από κληρικούς στην Ιταλία υποδέχθηκε με δυσπιστία την ανακοίνωση, λέγοντας ότι έχει «ελάχιστη εμπιστοσύνη» στο Βατικανό.
Η επιτροπή, δήλωσε ο καρδινάλιος Σον Ο’ Μάλεϊ, αρχιεπίσκοπος της Βοστώνης, θα ορίσει κανόνες συμπεριφοράς για τους ιερείς, κατευθυντήριες γραμμές για αξιωματούχους της Εκκλησίας, ενώ θα πραγματοποιεί καλύτερο έλεγχο σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν ιερείς.
«Μέχρι σήμερα η προσοχή είχε στραφεί στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, αλλά το ποιμενικό μέρος της υπόθεσης είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Ο Ιερός Πατέρας ανησυχεί πολύ γι’ αυτό» είπε ο καρδινάλιος.
Η αρχιεπισκοπή της Βοστώνης είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς το 2002, αναγκάζοντας τον τότε αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί.
Τον Ιούλιο ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μετατρέψει σε κακούργημα την κακοποίηση ανηλίκων, αλλάζοντας την νομοθεσία του Βατικανού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
- Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητά ο εισαγγελέας για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας
- Δήμος Τανάγρας: Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442