Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην «κατάψυξη» η χώρα, προβλήματα από την κακοκαιρία

Στην «κατάψυξη» η χώρα, προβλήματα από την κακοκαιρία

Στην «κατάψυξη» βρίσκονται και την Τετάρτη πολλές περιοχές της χώρας. Στην Πάρνηθα, η κυκλοφορία των οχημάτων μετά το τελεφερίκ γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπό το μηδέν έχει πέσει ο υδράργυρος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Πέμπτη.

Στην «κατάψυξη» βρίσκονται και την Τετάρτη πολλές περιοχές της χώρας. Στην Πάρνηθα, η κυκλοφορία των οχημάτων μετά το τελεφερίκ γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Υπό το μηδέν έχει πέσει ο υδράργυρος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Πέμπτη.

Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο το πρωί της Τετάρτης να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου και στους -3 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί «ήλιος με δόντια», ενώ από νωρίς ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμό Κελσίου στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν, επίσης, σε Σέρρες (-3), Καβάλα (-3) και Βέροια (-1).

«Βουτιά» στους -7 βαθμούς Κελσίου έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, 1 βαθμός).

Λόγω του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, τη Σαμαρίνα και το Περιβόλι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν την Άρνισσα με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Άγιο Αθανάσιο, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας-Σελίου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσαν τα χιόνια και σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αχαΐας.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων- Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων- Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων- Αιγίου μέσω Φτέρης, Κλειτορίας- Καλαβρύτων μέσω Λούσων, Κλειτορίας- Καλαβρύτων μέσω Πριόλιθου, καθώς και από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Νωρίτερα το πρωί, διακόπηκαν για λίγη ώρα τα δρομολόγια του οδοντωτού από το Διακοπτό προς Καλάβρυτα, λόγω πτώσης δέντρων στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος της Κερπινής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τα Καλάβρυτα, οι οποίοι απομάκρυναν τα δέντρα και αποκατέστησαν τη λειτουργία της γραμμής.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, όπου η κίνηση των οχημάτων γινόταν από αργά τη νύχτα με αλυσίδες. Επίσης, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία προς τα χωριά Κοσμάς, Καστάνιτσα, Άγιος Πέτρος και Άνω Δολιανά, στην Αρκαδία.

Στο Άργος οι πολίτες και οι αγρότες μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν από τη μεγάλη πλημμύρα, που μετέτρεψε σε λίμνη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτική πρόγνωση

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χωρά, με βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μετρά) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ώς 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ώς 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ώς 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μετρά). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ώς 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ώς 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη

Για την Πέμπτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, προβλέπεται παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024