Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα

Εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε για την υπόθεση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε για την υπόθεση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Όπως σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γαλανός, που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, στη Στρατηγική Μελέτη εμπεριέχεται το αδίκημα της παρανομίας ως προς το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, καθώς με την προκήρυξη επιτρέπεται οικοδόμηση 8.600 τ.μ. σε περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή, το αδίκημα της απιστίας, καθώς το δικαίωμα οικοδόμησης που είχε προσδιοριστεί με την προκήρυξη στα 8.600 τ.μ. μετατράπηκε αυθαίρετα σε δικαίωμα οικοδόμησης 39.600 τ.μ. και προκαλεί βλάβη στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης, υποστηρίχτηκε ότι προκύπτουν νομικές ευθύνες και για τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη μελέτη, διότι, κατά τη διάρκεια των δυο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, «έλαβαν πλήρη γνώση των στοιχείων και των παρανόμων πράξεων που ενέχονται στη Στρατηγική Μελέτη από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης».

Όπως σημείωσε ιδιαίτερα ο κ. Γαλανός, «όλα τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, οπότε είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εισαγγελέα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απεκδύεται καταλογισμού ευθυνών» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024