Ο εφιάλτης συνεχίζεται στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και το εξάμηνο πρέπει να θεωρείται χαμένο, εαν βέβαια δεν γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του. Μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την πρόταση για νέα 48ωρη Τετάρτη και Πέμπτη ψήφισαν στην γενική τους συνέλευση και οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αύριο, Τρίτη, θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη του ιδρύματος Θ.Πελεγρίνη, ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας.

Στο Πολυτεχνείο, η απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ελήφθη με 168 ψήφους υπέρ έναντι 128 ψήφων κατά που έλαβαν οι προτάσεις των ΔΣ των δύο συλλόγων διοικητικών υπαλλήλων στο Ίδρυμα, τα μέλη των οποίων πρότειναν να εξεταστούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Κατόπιν αυτού, ο πρύτανης του Ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση τους κοσμήτορες των σχολών του Ιδρύματος για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το θέμα.

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία εκπρόσωποι του συλλόγου του κλάδου δήλωσαν ότι κατά την χθεσινή συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τους προτάθηκε να ξαναγυρίσουν όλοι στις θέσεις τους.

Όπως είπαν, ο υπουργός τους δήλωσε ότι κανείς δεν θα χάσει την θέση του, θα γυρίσουν στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα αναζητηθούν πόροι από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος για να εξοικονομηθεί το υπόλοιπο 25%, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος για να τοποθετηθούν σε μια άλλη θέση. Όπως είπαν στην συνέλευσή τους διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος όμως, οι υποσχέσεις αυτές του υπουργείου Παιδείας, δεν ακολουθούνται απο αντίστοιχες εγγυήσεις.

Επίσης προτάθηκε προς τους διοικητικούς υπαλλήλους από το υπουργείο Παιδείας να ξαναστείλουν τα στοιχεία τους στο υπουργείο για να ελεγθούν λάθη στην μοριοδότηση τους.

Στάσεις εργασίας στο ΑΠΘ

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφάσισαν τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

Απεργία και στην Πάτρα

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη πήραν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιούν από το πρωί και κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους. Μαθήματα βέβαια στο ίδρυμα γίνονται κανονικά, ωστόσο έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές του λειτουργίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας