Απειλή λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν σταματήσει η απεργία
Διορία 30 ημερών δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων -ακόμη και του Οργανισμού συνολικά- ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.
Διορία 30 ημερών δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων -ακόμη και του Οργανισμού συνολικά- ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.
Σύμφωνα με το Έθνος, το Σάββατο, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Σε πρώτη φάση, το υπουργείο απομακρύνει 1.000 συμβασιούχους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απασχολούνται σε δομές του Οργανισμού και το απόγευμα εξετάζουν ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Οι απομακρύνσεις αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση προς τους συναδέλφους τους. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με αύξηση του μηνιαίου πλαφόν των 200 εξετάσεων για τους υπόλοιπους γιατρούς ή αύξηση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ παραιτήθηκε λόγω έρευνας σχετικής με τον Έπσταϊν
- Moltbook: Το AI φτιάχνει τη δική του κοινωνία και εμείς παρακολουθούμε από απόσταση
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις
- De facto προσάρτηση: Νέα ισραηλινά μέτρα ενισχύουν τον έλεγχο και τους παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
- Κέρδος έναντι της Τέχνης – Ο Κόπολα παρέμεινε οραματιστής, οι Λούκας και Σπίλμπεργκ «εξαπατήθηκαν»
- Στέγαση: Πόσο επηρεάζει το κόστος της την καθημερινότητά μας – Αριθμοί που δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα
