Σε Υγεία και Πολιτισμό ανοίγουν θέσεις για τους σχολικούς φύλακες
Την κοινή απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας για την τοποθέτησή τους σε κενές θέσεις στο χώρο της Υγείας, κυρίως σε θέσεις τραυματιοφορέων, περιμένουν οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και πέντε μήνες. Επιπλέον, θεωρείται εφικτό να ανοίξουν θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, που αφορούν κυρίως φύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Την κοινή απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας για την τοποθέτησή τους σε κενές θέσεις στο χώρο της Υγείας, κυρίως σε θέσεις τραυματιοφορέων, περιμένουν οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και πέντε μήνες.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του συντονιστικού τους Χάρης Μπάστας μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας να βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε σχολικούς φύλακες να τοποθετηθούν σε θέσεις τραυματιοφορέων που ξεπερνούν τις τριακόσιες.
Επιπλέον,στη συνάντηση των σχολικών φυλάκων που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε τους σχολικούς φύλακες ότι είναι εφικτό να ανοίξουν θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού, που αφορούν κυρίως φύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα κάλυψης θέσεων σε κέντρα φύλαξης μεταναστών και σε υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης του υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Το αίτημά μας παραμένει: όλοι να τοποθετηθούν σε θέσεις γιατί θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Όμως, μέχρι χθες δεν υπήρχε μέλλον και τώρα γίνεται ένα ξεκίνημα για μας. Θέλουμε δουλειά για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» τονίζει ο κ. Μπάστας, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των σχολικών φυλάκων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)













![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442