Κρίσιμες διεργασίες Βρυξελλών-Ουάσινγκτον για το κυπριακό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει από αύριο, Τρίτη, έως και τις αρχές Δεκεμβρίου με αξιωματούχους της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει από αύριο, Τρίτη, έως και τις αρχές Δεκεμβρίου με αξιωματούχους της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.
Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, στο επίκεντρο συνάντησης του κ. Γεωργιάδη με τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες. Η Κομισιόν αναμένει έως τις 5 Δεκεμβρίου συγκεκριμενοποίηση του οδικού χάρτη για τις αποκρατικοποιήσεις εκ μέρους της κυπριακής πλευράς.
Σημειώνεται πως ο κ. Γεωργιάδης θα μεταβεί την Τρίτη στη βελγική πρωτεύουσα συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στη συνάντησή του με το Κολέγιο των Επιτρόπων.
Σημαντικές επαφές θα έχει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου και στις ΗΠΑ. Στις αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Γεωργιάδης θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα συζητήσει με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής της Λευκωσίας.
Στις 4 Δεκεμβρίου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών των ΗΠΑ και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Οικονομικών Υποθέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τέλος, αναμένεται συνάντηση του κ. Γεωργιάδη με ομάδα συμβούλων του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων, στην οποία αναμένεται να εξετασθούν κυρίως ενεργειακά ζητήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442