Η υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο
Εκδήλωση με θέμα «Το παράνομο εμπόριο καπνού: Οι συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία» διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα, το ΙΟΒΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί μελέτη του ιδρύματος στην οποία εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια φορολόγησης των καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η όποια περαιτέρω αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ η όποια περαιτέρω ελάφρυνση του φόρου θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα, περιορίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά την παράνομη αγορά καπνικών προϊόντων.
Εκδήλωση με θέμα «Το παράνομο εμπόριο καπνού: Οι συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία» διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ώρα 17.00-19.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel).
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί μελέτη του ΙΟΒΕ στην οποία εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια φορολόγησης των καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η όποια περαιτέρω αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ η όποια περαιτέρω ελάφρυνση του φόρου θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα, περιορίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά την παράνομη αγορά καπνικών προϊόντων.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Artyom Chernis αντιπρόεδρος της Philip Morris International για θέματα στρατηγικής και πρόληψης ενάντια στο παράνομο εμπόριο.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής κ. Νίκος Βέττας.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Αδ. Σταματάκης, ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Δ. Τσιαδής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Ν. Θεοφιλόπουλος..
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
- Ο Τραμπ, οι εκλογές και η «απειλή του κομμουνισμού»
- The Expla-in Project | Το ΠΑΣΟΚ, τo «φάντασμα» του άρθρου 16, και η συνταγματική αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442