ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα
Για μεθόδευση σχεδίου διάλυσης του κράτους κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας δεν είναι «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμός» του Δημοσίου, αλλά μία ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία και τις δομές πρόνοιας, υπογραμμίζει.
Για μεθόδευση σχεδίου διάλυσης του κράτους κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν κανενός είδους «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα, αλλά εκφράζουν μια ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρό της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Σε αντίθεση με το σχέδιο διάλυσης του κράτους που μεθοδεύει η κυβέρνηση, η ανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα μπορεί να τον καταστήσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων, όχημα για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Λύκοι υιοθέτησαν κουτάβι στη Μακεδονία – Βίντεο με τις στιγμές που του προσφέρουν τροφή και νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442