Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες από την ημέρα που «πάγωσαν» οι ΗΠΑ και ο κόσμος

Εικόνες από την ημέρα που «πάγωσαν» οι ΗΠΑ και ο κόσμος

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την 22α Νοεμβρίου 1963, «εκείνη τη φοβερή μέρα» που ο κόσμος μάθαινε σοκαρισμένος την είδηση της δολοφονίας του Τζον Φ.Κένεντι. Η επέτειος τιμάται με πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά κυρίως στο Ντάλας και την Ουάσινγκτον. Δείτε φωτογραφίες από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την 22α Νοεμβρίου 1963, «εκείνη τη φοβερή μέρα» που ο κόσμος άκουγε σοκαρισμένος την είδηση της δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ.Κένεντι.

Η επέτειος τιμάται με πλήθος εκδηλώσεων σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά κυρίως στο Ντάλας και την Ουάσινγκτον.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Dealy στο Ντάλας, με το δήμο να έχει διοργανώσει σεμνή τελετή με αυστηρό περιορισμό θέσεων και προσέλευσης. Στόχος είναι να αποφευχθεί η «έφοδος» που κατά κανόνα καταγράφεται κάθε χρόνο από κόσμο που έχει εμμονή με τις θεωρίες γύρω από τη δολοφονία.

Στην τελετή, για την οποία έχουν εκδοθεί 5.000 εισιτήρια, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις 12:30, την ώρα που χτυπήθηκε ο Κένεντι. Πάνω από την πλατεία θα πετάξουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ανάλογες τελετές έχουν προγραμματιστεί και στην Ουάσινγκτον και στη Βοστώνη, στη βιβλιοθήκη JFK. Στη βιβλιοθήκη στη Βοστώνη, η τελετή θα συνοδευτεί με εγκαίνια μικρής έκθεσης με αντικείμενα γύρω από την κηδεία του Κένεντι που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό.

Στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει κλειστή συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τη διοίκηση και εθελοντές του προγράμματος Peace Corps, κληρονομιά του Κένεντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024